Horkovzdušný balon zavadil o větev a školu, s přistáním pomáhali policisté

  • 18
Policisté v Ostravě měli v neděli odpoledne neobvyklý zásah. Pomáhali horkovzdušnému balonu s pětadvaceti cestujícími, aby mohl přistát nedaleko městské křižovatky. Lidé v koši balonu měli velké štěstí, když nedlouho předtím balon zavadil v jedné z ostravských ulic o budovu školy, podařilo se mu však ještě zvednout.

O problémech se policisté dozvěděli v neděli o půl sedmé večer, kdy jim zavolal muž, který viděl, jak balon zavadil o větev.

Jak vyplývá z četných komentářů na sociálních sítích, balon už měl problém nedaleko obchodního centra Nová Karolina, o asi dva kilometry dále v Zelené ulici však navzdory snaze pilota zvednout dále klesal, a dokonce zavadil o budovu základní školy.

Pak se balon naštěstí mírně zvedl, byť se proděravěl o větev a bylo jasné, že dlouho už nepoletí.

„Hlídka balon sledovala a v obvodu Mariánské Hory za pomoci lana, které policistům hodil pilot balonu, se nakonec balonu podařilo bezpečně přistát na travnaté ploše na křižovatce u vodárny nedaleko frekventované křižovatky,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Dechová zkouška na alkohol u 26letého pilota dopadla negativně, případem se zabývají policisté a zřejmě také pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Policisté lany stahují potrhaný balon bezpečně k zemi