Diskuze

Vláknina: tajná zbraň proti nemocem. Ale kolik jí vlastně jíst?

„Češi by se měli zamyslet nad svým jídelníčkem,“ slýcháváme každou chvíli. K dlouholeté výzvě, abychom snížili příjem soli, cukrů a tuků, přibyla další: měli bychom přidat vlákniny. Její konzumace souvisí s nemocemi srdce a cév, vysokým tlakem, cholesterolem nebo některými nádorovými onemocněními. Kolik bychom jí tedy měli zkonzumovat? Ptá se článek z týdeníku Téma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Prirodnich toxickych latek je daleko vice v zivocisne strave, kde jsou koncentrovane, nez ve veganske strave.

0 0
možnosti
Foto

Výtečné rozebrání tématu, díky za něj, škoda jen, že chybí další důležitá funkce složitých polysacharidů: je to krmivo pro střevní mikrobiotu a proto má funkci prebiotika. Nejíst vlákninu znamená mít výrazně (nepříznivě) pozměněný a podvyživený mikrobiom a ad hoc příjem probiotik je pak skoro k ničemu.

3 0
možnosti