V olomoucké zahrádkářské kolonii zřejmě řádí žhář, popelem už lehly dvě chatky

  • 1
Před deseti dny houkaly hasičské sirény v zahrádkářské kolonii v Nových Sadech, kde hořela chatka, poprvé. Ve čtvrtek tam kvůli obdobnému případu hasiči museli znovu. Obě události se naštěstí obešly bez zranění, požáry se zabývají olomoučtí policisté.

Plameny se na Nových Sadech objevily ve čtvrtek 26. ledna nad ránem. „Dvě jednotky hasičů tam likvidovaly hořící chatu v zahrádkářské kolonii. V této lokalitě jde již o druhý obdobný požár během posledních deseti dnů,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Oheň před příjezdem hasičů chatku hodně poničil. „Objekt byl ve třetí fázi požáru. Požár jsme rychle lokalizovali, konstrukci rozebrali a dohasili skrytá ohniska,“ popsala mluvčí.

„Ke kontrole jsme využili termokameru. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun,“ doplnila Balážová.

Minulý týden v pondělí zasahovali hasiči na stejném místě u požáru chaty a skleníku. „Škoda po požáru se pohybuje kolem 320 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

V obou případech se událost obešla bez zranění. „Příčiny požárů zjišťujeme. Vyšetřovatel hasičů pracuje se dvěma verzemi – úmyslem nebo nedbalostí neznámé osoby,“ nastínila mluvčí.

Policie se oběma požáry na Nových Sadech zabývá. „První případ vyšetřujeme jako poškození cizí věci, druhý jako přestupek proti cizímu majetku,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz