Auto najelo v pondělí 8. února 2021 odpoledne do cesty vlaku na nezabezpečeném přejezdu při cestě od Písečné k obci Hradec – Nová Ves na Jesenicku. | foto: Policie ČR

Řidička auta se čtyřmi dětmi vjela přímo před vlak, nedávala pozor

  • 169
O tom, že se podruhé narodily, mohou od pondělí mluvit čtyři děti a žena z auta, které na Jesenicku vjelo do cesty jedoucímu vlaku. Žena za volantem podle policie při jízdě přes nezabezpečený přejezd nedávala pozor a strojvedoucí už vlak nedokázal zastavit. Do auta narazil a vytlačil ho z kolejí.

Nehoda se stala 8. února krátce před půl pátou odpoledne na jednokolejném přejezdu na silnici z Písečné k obci Hradec – Nová Ves.

„Podle prvotních informací řidička při jízdě nedbala ve stoupání na zasněžené silnici zvýšené opatrnosti při přejíždění přejezdu a najela na něj ve chvíli, kdy místem projížděl spěšný vlak na Jeseník,“ uvedla policejní tisková mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Strojvedoucí podle ní začal intenzivně brzdit, ale přes veškerou snahu se mu nepodařilo včas zastavit, a odvrátit tak srážku s autem. Vlak, v němž jelo pět cestujících, vůz zachytil a vytlačil mimo kolejiště.

„Podle prvotních informací si nehoda nevyžádala žádné zranění. Z preventivních důvodů byla na místo přivolána k posouzení zdravotního stavu pasažérů vozidla zdravotnická záchranná služba,“ popsala Vybíhalová s tím, že škodu její kolegové předběžně vyčíslili na 55 tisíc korun.