Z Přerova bude letos jezdit jen jedna cyklobusová linka.

Z Přerova bude letos jezdit jen jedna cyklobusová linka. | foto: prerov.eu

Cyklobus bude z Přerova letos jezdit jen na Bumbálku, Bouzov netáhl

  • 0
Jen jednu cyklobusovou linku budou nakonec letos moci využívat lidé z Přerova a okolí. Od června do září bude jezdit na horské sedlo Bumbálka. Ještě loni vypravované spoje na Bouzov se opakovat nebudou z důvodu malého zájmu cestujících.

Na beskydské sedlo na česko-slovenské hranici budou cyklobusy jezdit vždy o víkendech a také o státních svátcích 5. a 6. července.

„Z Přerova se bude vyjíždět z autobusového nádraží o půl osmé ráno. Kdo se bude chtít svézt i zpět, tak bude mít možnost ve čtyři hodiny odpoledne. Za jízdní kolo se bude platit dvacet korun a za elektrokolo třicet,“ shrnul náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil.

Cyklobus, který bude zajišťovat společnost Arriva autobusy, nabídne místo pro 47 pasažérů a 40 jízdních kol, z toho 10 elektrokol. Po trase tam i zpět zastaví ve Valašském Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm, na Horní Bečvě, na Bílé a na Bumbálce.

„Oproti loňské sezoně naopak nebude zastavovat u železniční stanice v Teplicích nad Bečvou – tam mohou cestující do Přerova využít přímý vlakový spoj,“ doplnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Zájemci budou mít možnost si přepravu objednat online v rezervačním systému, informaci o jeho spuštění najdou na webu města prerov.eu.

Cyklobusy vyjely poprvé z Přerova do hor v roce 2013 a hned si získaly velkou oblibu. V letech 2020 a 2021 nejezdily, loni se město k tradici zase vrátilo.