Na Olomoucku v noci hořela hospodářská stavba, zasahovalo devět jednotek

  • 0
Devět jednotek hasičů v noci na sobotu bojovalo s požárem hospodářského stavení ve Vilémově na Olomoucku. Během dvou hodin se hasičům podařilo oheň zlikvidovat. Předběžnou škodu stanovili na půl milionu korun, nikdo se při události nezranil.

„Požár ve Vilémově byl nahlášen ve 3:33 na krajské informační a operační středisko jako požár pergoly. Ihned byly na místo vyslány jednotky v prvním stupni poplachu,“ řekla krajská mluvčí policie Lucie Balážová.

Hasiči na místě zjistili, že hoří dřevěné hospodářské stavení s uskladněnými zemědělskými stroji a přilehlá stodola. Objekty leží uprostřed vsi v zástavbě rodinných domů, proto operační důstojníci vyhlásili druhý stupeň poplachu a na místo vyjely další jednotky. Celkem u události zasahovaly dvě profesionální jednotky z Litovle a Konice a sedm dobrovolných jednotek ze Senice na Hané, Náměště na Hané, Vilémova, Choliny, Hvozdu, Slavětína a Bouzova.

„Požár jsme hasili 5 útočnými proudy a zároveň jsme ochlazovali okolní stavby tak, aby se oheň dále nešířil. Po čtvrté hodině jsme dostali plameny pod kontrolu. Pro zvýšení hasebního efektu vody bylo použito i smáčedlo, popsala Balážová. 

Poté hasiči použili termokamery a vyhledávali skrytá ohniska hoření a dohašovali je. Před půl 6 byl požár zlikvidován. 

„Škodu předběžně odhadujeme na půl milionu korun. Příčinu nyní vyšetřujeme. Při požáru se nikdo nezranil,“ dodala Balážová.

hořelo v obci Vilémov

hořelo v obci Vilémov

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz