Policie hledá ženu kvůli nalezené peněžence. Slibovala, že ji odevzdá

  • 15
Olomoučtí policisté už druhý měsíc marně pátrají po ženě, která našla v místním supermarketu ztracenou peněženku. Nejprve ji sice odevzdala pokladní, posléze se pro ni ale vrátila s tím, že ji půjde dát do ztrát a nálezů. O několik dní později se peněženka našla prázdná pohozená ve městě.

Peněženku s více než pěti tisíci korunami ztratila v olomouckém Penny Marketu v ulici Dolní Hejčínská osmnáctiletá dívka ve středu 15. ledna odpoledne.

"Peněženku s osobními doklady a penězi poté u pokladny našla neznámá žena v zelené bundě, která ji odevzdala pokladní. Po chvíli se však vrátila s tím, že ji odevzdá na ztráty a nálezy a vyžádala si ji od pokladní zpět," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Na ztráty a nálezy ovšem peněženka nedorazila, místo toho byla o čtyři dny později nalezena prázdná v Okružní ulici poblíž tamního baru. Její majitelka vyčíslila celkovou škodu na 5 690 korun.

Ženu v zelené bundě policie hledá kvůli zmizení obsahu peněženky, kterou našla...
Ženu v zelené bundě policie hledá kvůli zmizení obsahu peněženky, kterou našla...

Ženu v zelené bundě policie hledá kvůli zmizení obsahu peněženky, kterou našla u pokladny supermarketu.

Policisté nyní prosí o pomoc při pátrání po neznámé ženě i veřejnost. Lidé, kteří ji zahlédli či znají její totožnost, mohou volat na telefon 974 766 685 nebo na linku 158, případně mohou osobně přijít na služebnu Olomouc 1 v Sokolské ulici.