Alkohol napomohl z vyzrazení tajemství.

Alkohol napomohl z vyzrazení tajemství. | foto: SXC.hu

Lékařka ordinovala se dvěma promile, po zásahu policie sedla za volant

  • 10
Hned dvakrát skončila během jednoho dopoledne v rukou policistů lékařka ze Šumperska. Ženu na základě oznámení usvědčili z ordinování v opilosti. Nedlouho poté ji hlídka přistihla při řízení auta.

Svědek opilou lékařku v jedné z menších obcí u Zábřehu, jejíž jméno policie neuvedla, nahlásil minulý týden ve středu dopoledne.

„Policisté proto na místě ženu vyzvali k dechové zkoušce. Ta měla pozitivní výsledek s naměřenou hodnotou 2,16 promile alkoholu, při opakované zkoušce přístroj ukázal 2,05 promile. Lékařka s hodnotami souhlasila a uvedla, že předchozího dne do třiadvacáté hodiny vypila blíže neupřesněné množství vína a tvrdého alkoholu,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

S policisty se ale žena dostala do kontaktu znovu ještě ve stejné dopoledne a způsobila si další problémy. Ukázalo se totiž, že sedla za volant.

„Při dechové zkoušce jí přístroj naměřil lehce pod dvě promile. Žena opět zjištěné hodnoty odsouhlasila a nežádala vyšetření spojené s odběrem krve. Policisté jí odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ shrnula Vybíhalová.

Lékařce nyní za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí zákaz řízení i lékařské praxe, pokuta a také až tři roky vězení.

Jak připomněla ČTK, policie o silně opilém lékaři v Olomouckém kraji informovala naposledy před šesti lety, kdy v Přerově šedesátiletý doktor nadýchal přes dvě a půl promile.

O dva roky dříve odvezli policisté lékaře soukromé ordinace z Olomouce na záchytku, neboť měl více než tři promile, přerovská zubařka ve stejný rok nadýchala dokonce téměř čtyři promile.