Diskuze

Olomouc vyzývá lidi, ať se hlásí k trvalému pobytu. Město přichází o peníze

V Olomouci žijí podle odhadů tisíce lidí s trvalým bydlištěm jinde, přitom ale využívají tamní služby. Město tak přichází o miliony. Magistrát chce proto lidi motivovat, aby se přihlásili k trvalému pobytu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Extrém to je v Rychnově nad Kněžnou. Oficiálně 11 000 obyvatel, reálně přes 15 000.

1 0
možnosti

Tohle je prave ten problem, ktery by vyresilo zvyseni dani z komercnich nemovitosti. Kdyz travi mraky lidi z okoli tretinu kazdeho vsedniho dne v Olomouci, taky se to projevi na zvysenych nakladech, ktere mesto musi vydavat na infrastrukturu. Cachry s trvalym pobytem to nevyresi.

0 0
možnosti

Kdyby se všichni přihlásili tam, kde reálně žijí, tak by to vyšlo +/- stejně, a taková Olomouc by neměla víc peněz, jelikož by zjistili, že hromada lidí odešla do Prahy nebo Brna

3 0
možnosti

Aby bylo co rozhazovat? To určitě...

1 0
možnosti

P27a33v95e29l 89K33r86á52l

7. 7. 2021 8:08

Tak hlavně, aby to nedopadlo jako v Praze - Praha si od státu vydržkovala proti jiným obcím dost peněz navíc právě s argumentem, že musí poskytovat služby i lidem bez bydliště (zejména Středočechům). Ale když na dojít na věc, tak skutek utek. Peníze přitom magistrát bere dál.

1 0
možnosti

Nejlepší motivace by bylo odstranění bydliště z občanského průkazu a možnost hlásit změnu poštou nebo elektronicky.

4 0
možnosti

Samozrejme, ti lidi se nevyparili

1 0
možnosti
Foto

J66a83n 49K50a14š13í82k

7. 7. 2021 5:50

K nám do Třebíče se přistěhovalo nedávno pár rodin s Cejlu a Slovenska k naší veliké radosti - darujeme vám je a o dopravu k vám do Olomouce se podělíme - myslím že vaše krásné město obohatí nejen o dotace ale i kulturně ( jen doufám že tam na tom úřadě nejste rasisté)

3 1
možnosti

Klidně si je nechte.

2 0
možnosti