ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Tramvaj přivřela seniorce nohu a rozjela se, žena po pádu pod ni zemřela

  • 289
V tragickou nehodu vyústilo odpoledne v jedné z olomouckých ulic zastavení tramvaje. Řidič totiž zřejmě přehlédl vystupující seniorku, přivřel jí nohu do dveří a poté se rozjel. Žena při následném pádu a střetu s tramvají utrpěla zranění, jimž podlehla.

Nehoda se stala po čtrnácté hodině ve Wolkerově ulici. „Podle prvotních informací sedmaosmdesátiletá seniorka vystupovala z druhého vozu tramvaje a při tom ji zachytily dveře za nohu. Souprava se vzápětí rozjela, žena upadla a došlo ke kontaktu s tramvají, která ji bohužel usmrtila,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místě zasahovala i záchranná služba. „K události vyjel pouze vůz s lékařem, neboť na dispečink bylo ohlášeno, že žena utrpěla devastující poranění neslučitelná se životem. To lékař na místě potvrdil. Neprobíhaly proto ani žádné záchranné práce, jednalo se rovnou o ohledání zemřelé,“ nastínila mluvčí krajské záchranky Lucie Mikisková.

Řidič tramvaje ihned po nehodě absolvoval mimo jiné povinnou dechovou zkoušku, která vyloučila, že by byl pod vlivem alkoholu.

U Mladé Boleslavi se srazil osobní vlak s nákladním, tři cestující se zranili

„Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vyšetřováním okolností této tragické události se nyní policisté zabývají a prověřování bude pokračovat i v následujících dnech,“ doplnila Zajícová.

Zástupci Dopravního podniku města Olomouce okolnosti nehody ve čtvrtek nechtěli komentovat. Vedení DPMO však v souvislosti s tragickou dopravní nehodou projevilo hlubokou lítost nad úmrtím cestující.

„Událost je v šetření policie a Drážní inspekce, do ukončení vyšetřování a stanovení příčin této tragické nehody nemůžeme, i pro nedostatek informací, událost více komentovat,“ sdělil předseda představenstva podniku Jaroslav Michalík. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal však řekl, že událost na místě jejich inspektoři nevyšetřovali.

V Olomouci jde o mimořádnou událost

V Olomouci jde o mimořádnou událost. Nejvíce smrtelných střetů s tramvají řešila podle zjištění ČTK policie v roce 2003. Nejprve v září zemřel pětapadesátiletý muž z Měrotína, kterého tramvaj zachytila nedaleko olomouckého hlavního nádraží ve chvíli, kdy přecházel přes přechod pro chodce, další chodec zemřel podobným způsobem v prosinci.

Ve stejném měsíci zemřel čtrnáctiletý chlapec, kterého zachytila tramvaj. Chlapec a jeho starší kamarád se tehdy vozili na spojovacích hácích vozů tramvajové soupravy. Mladší z nich však za jízdy spadl a tramvaj ho vláčela zřejmě několik metrů.

K tragické nehodě došlo v olomoucké městské hromadné dopravě naposledy loni v květnu. I tehdy byla obětí seniorka, která utrpěla v autobusu vážná zranění po srážce s osobním autem, jež mu nedalo přednost. Žena byla převezena do nemocnice, kde později zemřela.

,