Při nehodě tří aut na Olomoucku zemřel čtyřicetiletý spolujezdec

  • 0
Ve čtvrtek pozdě večer se stala tragická nehoda tří osobních aut na silnici mezi obcemi Krčmaň a Kokory. Přes snahu záchranářů na místě zemřel čtyřicetiletý spolujezdec, ve stejném vozidle se zranili čtyři lidé. V dalších autech nebyl zraněn nikdo. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

„Při nehodě se zranila pětičlenná posádka Škody Felicie. Řidičku a další tři osoby přepravili záchranáři k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc. Čtyřicetiletý spolujezdec z tohoto vozidla při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Na místě nehody taktéž zasahovaly dvě jednotky hasičů z Olomouce a Přerova. „Dle oznámení z tísňového hovoru ve vozidle zůstala zaklíněná osoba. Při dopravní nehodě vypomohli projíždějící a zraněného z vozidla vyprostili,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči pomáhali s resuscitací záchranářům a dále provedli bezpečnostní opatření u tří aut a kontrolu úniku provozních kapalin včetně protipožárního zajištění. Poté asistovali policistům a místo dopravní nehody nasvětlovali.

Policisté dechovou zkouškou vyloučili přítomnost alkoholu u řidičů. Okolnostmi nehody se policie nadále zabývá. „V místě havárie byla silnice kvůli vyšetřování uzavřena, provoz byl plně obnoven krátce po půl jedné v noci,“ uvedla mluvčí Vybíhalová.

,