Snímek z dopravní nehody v Brodku u Konice na Prostějovsku, kdy řidič vyjel ze...

Snímek z dopravní nehody v Brodku u Konice na Prostějovsku, kdy řidič vyjel ze silnice i kvůli tomu, že měl na autě navzdory zimnímu počasí letní pneumatiky. (14. prosince 2018) | foto: Policie ČR

Opilý řidič vyjel na letních gumách, v noci narazil do rodinného domu

  • 1
Policistům neukázal řidičák, viditelně před jízdnou pil a jeho vůz byl mimo silnici rozbitý o plot rodinného domu. Tím vším se na Prostějovsku na konci minulého týdne provinil třiatřicetiletý řidič, který navzdory zimě a sněhu vyjel bez zimních pneumatik. Teď mu hrozí až dva roky vězení či pokuta 50 tisíc korun.

Nehoda se stala v pátek 14. listopadu před jedenáctou hodinou v noci v Brodku u Konice na Prostějovsku. Třiatřicetiletý řidič vyjel mimo pravotočivou zatáčku, podle policie jel zřejmě příliš rychle a také nedbal ohled na stav silnice, technické možnosti svého vozu a také na své schopnosti.

„Policisté také dále zjistili, že vozidlo bylo opatřeno letními pneumatikami,“ podotýká jejich tiskový mluvčí František Kořínek.

Muž se tak i kvůli tomu zastavil až u rodinného domu, jeho auto narazilo do oplocení. Nikdo se při nehodě nezranil, škoda na autě je předběžně vyčíslena na tři tisíce korun.

Snímek z nehody v Brodku u Konice na Prostějovsku

Při vyšetřování nehody však řidič s policisty příliš nespolupracoval. Nepředložil jim řidičský průkaz, odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření. „Přesto vykazoval zjevné známky ovlivnění alkoholem,“ popisuje Kořínek.

Další jízdu proto jeho kolegové muži zakázali.

„Nyní je  podezřelý z několika dopravních přestupků. Například za odmítnutí dechové zkoušky a lékařského vyšetření mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let,“ doplňuje Kořínek.