ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Illés Viktor

V Uničově vybuchl benzin, pro popáleného muže letěl vrtulník

  • 10
Starší muž utrpěl v sobotu dopoledne v Uničově na Olomoucku popáleniny druhého stupně. Ve chvíli, kdy zatápěl v kamnech, došlo k výbuchu benzinu. Plameny muže popálily na rukou a v obličeji. „Zraněného transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedla v mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová.

Neštěstí se stalo krátce před 10:00 v Nemocniční ulici, kam vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedaleké Litovle. Ke zraněnému zamířila i letecká záchranná služba. 

„Po příjezdu na místo byla u pacienta provedena přednemocniční péče, kdy byl celkově vyšetřen, stabilizován jeho zdravotní stav a byly mu podány léky proti bolesti. Naštěstí nedošlo k inhalačnímu traumatu a pacient tak nemusel být převeden na umělou plicní ventilaci,“ uvedla Urbanová.

Muž podle ní utrpěl popáleniny druhého stupně. Při vědomí a ve stabilním stavu s nimi byl letecky transportován na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice v Ostravě k dalšímu vyšetření a pozorování.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,