Na silnici I/55 u Krčmaně se odehrála dopravní nehoda tří aut. Jeden řidič...

Na silnici I/55 u Krčmaně se odehrála dopravní nehoda tří aut. Jeden řidič zraněním podlehl, zraněni byli další dva lidé. Na místě přistál i vrtulník záchranářů. Nehodu likvidovaly tři jednotky hasičů. | foto: Hasiči Olomouckého kraje

Dodávka při střetu odhodila auto před rozjetou škodovku, jeden řidič zemřel

  • 20
Tragická nehoda se stala ve středu odpoledne u obce Krčmaň na Olomoucku na silnici I/55. Dodávka tam nejprve narazila do vozu značky Audi, který se pak v protisměru střetl se škodovkou. Řidič audi na místě zemřel.

Podle policie osmačtyřicetiletý řidič vozidla Citroën Jumper jel ve směru od Krčmaně na Kokory. Nepřizpůsobil však rychlost jízdy situaci před sebou a zezadu narazil do osobního vozidla Audi A3, které odbočovalo na čerpací stanici.

„Při střetu bylo osobní auto vymrštěno do protisměru, kde se střetlo s jedoucí Škodou Kodiaq, za jejímž volantem seděl třiačtyřicetiletý řidič,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Při nehodě utrpěl pětapadesátiletý řidič vozu audi smrtelná zranění. „Záchranná služba si do péče převzala další dva zraněné řidiče,“ dodala Vaňharová. Na místě zasahovala také letecká záchranná služba.

Pomáhali i hasiči, zabezpečili vozy proti požáru a policistům poskytli součinnost při vyšetřování nehody. Také zajistili úklid vozovky.

„U řidiče citroënu i řidiče škodovky vyloučila dechová zkouška požití alkoholu. Negativní byl i orientační test na drogy,“ uvedla Vaňharová s tím, že škodu policisté předběžně odhadli na víc než 450 tisíc korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz