Diskuze

Sestry, policisté, řidiči. V klíčových profesích se nedaří naplnit stavy

Profese nezbytné pro zajištění základních služeb se v Olomouckém kraji stále potýkají s různě velkými podstavy pracovníků, což způsobuje řadu komplikací a potíží. Zástupci některých organizací zmiňují, že se situace stále zhoršuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Za ty penize ro nikdo delat nepujde. Pridejte k platu 100% v cistem a dostavame se k realne castce.

2 0
možnosti
MJ

Až na ty policajty dobrý. Policajtů v ČR je neuvěřitelné množství v poměru na člověka. A výsledky nikde. Policajta nevidím, jak je rok dlouhý. Polovinu policajtů propustit, dát jim 2x platy a hlavně VYŽADOVAT PRÁCI. :-P

2 1
možnosti
JP

Přesně. Máme po Maltě druhý nejvyšší počet policajtů na hlavu v EU. Navíc máme hodně nešťastně nastavený motivační systém k odchodu do civilu, tedy výsluhy. Po 15 letech to způsobuje odchody policajtů řekněme v těch nejlepších letech. Všude jinde už výsluhy nejsou nebo jsou nastaveny tak, aby pomohly řekněme policajtům po 50 nebo 55, když už nemohou zastávat některé fyzicky náročné pozice.

1 0
možnosti
JH

Opravdu nikdo soudný dnes nebude chtít aby jeho dítě bylo profi řidičem. Té profesi v dnešním rozsahu zbývá 10-15 let.

0 0
možnosti
DK
JB

Tak za ty platy tam...kdo by to delal?

1 0
možnosti
PD

Třetí nejnižší mzdy v republice, jak překvapivě, že kdo muze, jde jinam

2 0
možnosti
JK

J86a71n 48K80r37á17l

1. 8. 2022 8:38

Plat musí být takový, aby lidé byli ochotni za něj pracovat,to platí pro všechny profese.

6 0
možnosti
KK

Sestry, policisté, řidiči - koho to zajímá? Důležité je, že školy chrlí tisíce odborníků na gender a LGBT problematiku, inkluzi, cenzuru (pardon, boj s dezinformacemi), import migrantů a dalších velmi důležitých a podstatných činností.

7 4
možnosti
JJ

Ja muzu teda posoudit jen policii pripadne hasice. A za me by stacilo srovnat podminky s ACR. Platove i socialni. Zkuseny policajt ma po nejakych 12-15 letech 34k cisteho. Vojak pres 40+k. Navic 8 z 10 vojaku travi odpoledne a weekend doma v papucich. Zadny nonstop provoz, zadne minimalni stavy, zadne pohotovosti, kdyz kolega onemocni jako u slozek vnitra. Po cviceni se tyden bez problemu vybiraji nahradni volna, protoze nikde nechybi.O dalsich vyhodach a odmenach ani nemluve.

2 0
možnosti

Možná by bylo fajn psát, kolik nabízí těm chybějícím pozicím plat. Protože pokud je to jako v jedné nejmenované německé stavební firmě, kde na pokyn z Prahy nemohou dát vyšší hodinovou mzdu než 140 Kč, tak jim přeji ještě větší nedostatek lidí.

Tupci a manažeři by si měli uvědomit, že nelze mít německé náklady na život, ale příjmy třetinové.

3 0
možnosti
MU

lidi je dost, ale mame dost pokriveny trh prace (odmenovani) a tim padem casto lide nevyuziji vzdelani a jdou delat neco uplne jineho, protoze tam dostanou vyssi vyplatu.

4 0
možnosti