ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Dva opilci napadli a zranili zasahující hasiče v Mohelnici

  • 4
Dvojice mužů posilněná alkoholem napadla hasiče, kteří zasahovali při požáru na autobusovém nádraží v Mohelnici. Fyzickou likvidací pak oba vyhrožovali i přivolaným policistům. Mužům hrozí až tři roky vězení.

V noci z pátku na sobotu byli přivoláni hasiči na autobusové nádraží v Mohelnici k nahlášenému požáru. Zatímco na místě zjišťovali, co vyvolalo poplach, začali na ně vulgárně křičet dva silně podnapilí šestatřicetiletí muži. Následně do hasičů oba muži strkali a pokoušeli se je napadnout pěstmi.

„Jejich útok se hasičům podařilo odvrátit a k incidentu přivolat policisty,“ popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Policisté následně oba výtržníky zajistili.

„Tím ale agresivní chování obou mužů neustalo. Poté, co je policisté omezili na svobodě, začali také jim velmi nevybíravě vyhrožovat fyzickou likvidací a napadením jejich rodin,“ uvedla Vybíhalová.

Celý incident se neobešel bez zranění a na nádraží tak museli být přivoláni i záchranáři. „Ti ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale také samotné útočníky,“ sdělila policejní mluvčí.

Při následných dechových zkouškách policisté jednomu z mužů, který měl navíc bohatý trestní rejstřík, naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu. Jeho kolega nadýchal o půl promile méně.

„Oběma obviněným, kteří nad svým jednáním následně vyjádřili lítost, hrozí v případě prokázání viny a odsouzení podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila Vybíhalová.