Plastová atrapa pistole, kterou použil lupič při vyloupení olomoucké herny.

Plastová atrapa pistole, kterou použil lupič při vyloupení olomoucké herny. | foto: Policie ČR

Poštu na Prostějovsku vyloupil recidivista, atrapu zbraně vyhodil do potoka

  • 1
Lupiče, který v pátek přepadl pobočku České pošty v Dobromilicích na Prostějovsku, dopadli policisté. Z činu obvinili třicetiletého narkomana, který již byl soudně trestán.

Muže policie zadržela v neděli. „Při prováděných úkonech se ke všemu doznal. Bylo mu sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie krátce po loupeži uvedla, že zaměstnankyně pošty vydala pachateli z obavy o svůj život tisíc korun a losy.  

„Prověřováním případu se zjistilo, že zaměstnankyně, kterou muž ohrožoval střelnou zbraní, vydala finanční hotovost 34 tisíc korun a losy v hodnotě tisíc korun,“ upřesnila nyní policejní mluvčí. 

Po přepadení pachatel při útěku ukradl jízdní kolo, které bylo později nalezeno u místní pily v Dobromilicích. 

„Dál pokračoval pěšky a přitom se zbavoval svých oděvních svršků. V potoce pak byla policejními potápěči nalezena odhozená maketa střelné zbraně,“ popsala Zajícová. 

Muž v blízkosti potoka při útěku skryl i odcizený lup, i ten policisté našli. 

„Co se týká osoby pachatele, jedná se o uživatele návykových látek a recidivistu, který se v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti a protiprávního jednání souvisejícího s návykovými látkami, za což byl odsouzen,“ řekla Zajícová. Policie podala návrh na mužovo vzetí do vazby.