Diskuze

V kauze Vidkun dostali podmínku a pokutu Kadlec, Kyselý a Rozbořil

V korupční kauze Vidkun uznal krajský soud v Olomouci vinnými bývalého olomouckého policejního náměstka Karla Kadlece a vlivného podnikatele Ivana Kyselého. Šlo o hlavní aktéry případu, kteří si sdělovali podle obžaloby informace z trestních spisů a využívali je k posílení svého vlivu. Soud potrestal Kyselého, Kadlece podmínkami, uložil jim i peněžité tresty. Policistu Petrůje zprostil obžaloby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

A dát jim čestné občanství města...

0 0
možnosti
JJ

J60a30n 64J40i78r76k81a

16. 7. 2021 14:42

Je to směšné, ha ha ha

Tuze směšné, ha ha ha...

0 0
možnosti
MB

Alespoň tak. Jak se to táhlo, už jsem měl strach, že to vyšumí. Pro Kadlece z toho plyne další související postih, přišel o výsluhu a to jsou v součtu těžké miliony. V policii jsou bohužel další podobná individua, která tam také nemají co dělat a pořád škodí. Uvidíme, jak dopadne odvolání, Kadlecovi jde pořád o hodně. Možná se ještě budeme divit.

1 0
možnosti
VG

ti lidé se znají od mateřských školek, já na bráchu, brácha na mě, v polsku už se soudci dělají pořádky, pravomoci boha jim končí

0 0
možnosti
SB

jaké pořádky konkrétně? dělají si, co chtějí, a nikdo na ně nemůže..

1 0
možnosti
AS

Peníze zvítězily nad právním státem, proč se vůbec nedivím.

1 0
možnosti
MN

Podobné korupční případy nemá v Česku vůbec smysl vyšetřovat, protože úplně stejnou fraškou to skončí skoro vždy. Proč je Rath jedinou výjimkou je otázka.

Policajty bych na to vůbec nenasazoval, škoda jejich času.

4 0
možnosti
KN

K81a74r57e94l 40N55o33v48á20k

16. 7. 2021 12:01

A není to zbytečně přísný? Nestačilo by, kdyby se omluvili, nebo tak něco?

6 0
možnosti
PU

Tak vazne nevim. Mam plakat, nebo se smat. V kazdem pripade jdu nad rozhodnutim soudu na WC, hodit savli.

6 0
možnosti
PV

Zvláštní je, jak se autor článku úzkostlivě snažil nespojit tuto kauzu s p. Šlachtou. Přitom je to jedna z kauz, kterou se Šlachtovi a jeho týmu podařilo dotáhnout (k nelibosti vysoce postavených politiků) před soud.

Přitom Šlacha je patrně jediným z vysokých policejních důstojníků, který se nebál jít po velkých rybách a před soud dostal nejednu z nich. Pravdou je, že směšné rozsudky, které padají za korupci, už jdou povětšinou na triko soudců, kteří jsou k obviněným až podezřele velmi shovívaví.

Právě Vidkun, kde mezi obviněnými figurují vysocí politici z ČSSD, pak mělo za následek pád Šlachty - ministr Chovanec spustil kvazireformu, v rámci které byl ÚOOZ v podstatě rozprášen aby už nikdy nedošlo k tomu, aby před soudem stanuli politici z vysokých míst. Aby už nikdy nedošlo k tomu, aby vysocí státní úředníci nevěděli, co se právě vyšetřuje a nestačili zainteresované osoby varovat.

13 2
možnosti
JK

To je další z majstrštyků pana plukovníka, pardon předsedy strany ;-D

1 4
možnosti
PC

P44e50t28r 72C49h50m28e55l

16. 7. 2021 21:19

Spíš ostuda soudu, ne?

0 0
možnosti