Profesor Kamil Kopecký, který se dlouhodobě věnuje nebezpečím souvisejícím s moderními technologiemi. | foto: archiv K. Kopeckého

Nejčastější vydírání dětí? Když sdílejí intimní materiály, říká profesor Kopecký

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Děti tráví u počítačů stále více času. Postrádají ale zkušenosti, díky kterým by byly v online prostředí v bezpečí. Hrozeb, které na ně číhají, je celá řada. „V posledních pěti letech je zcela dominantní problematika sextingu a zneužití intimních materiálů, například k vyhrožování či vydírání,“ říká profesor Kamil Kopecký z Katedry českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Univerzity Palackého.

Jste zakladatelem projektu E-Bezpečí, který pomáhá chránit děti před nebezpečím online světa. Co považujete za největší hrozbu pro děti v online světě?
Projekt E-Bezpečí, který již patnáct let provozujeme na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, se nezaměřuje pouze na ochranu dětí, ale na celkové zlepšení systému prevence rizikového chování v online prostředí. Kromě dětí vzděláváme například i rodiče, prarodiče, policisty, učitele a také naše studenty, tedy budoucí pedagogy. Těch všech se problematika online bezpečnosti týká.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se