Škodu za dva miliony korun způsobil požár obytné chaty v Olomouci Hodolanech. | foto: Hasiči Olomouckého kraje

Požár zničil obytnou chatu, hasiči z ní stihli vynést tlakovou láhev

  • 1
Bez zranění, zato s předběžnou škodou ve výši dvou milionů korun dopadl požár, který zaměstnal hasiče i policii v olomoucké místní části Hodolany. Když hasiči dorazili na místo, byl objekt o rozměrech deset krát pět metrů celý v plamenech.

Tepelné kamery a další techniku použili hasiči v Hodolanech, kde hasili oheň, který zachvátil chatku stojící poblíž ulice Přerovská.

„U požáru obytné chaty v Olomouci v místní části Hodolany zasahovaly v brzkých ranních hodinách tři jednotky hasičů. V době našeho příjezdu byl objekt na ploše asi 10x5 metrů zcela v plamenech,“ popsali hasiči na sociálních sítích.

„Z budovy do bezpečí hasiči vynesli tlakovou láhev a také elektrokoloběžku. Po prvotním hašení plamenů jednotky pokračovaly v rozebíraní jednotlivých stavebních částí objektu, odkryly střešní konstrukci k dílčímu dohašování,“ uvedli dále.

„Zasahující hasiči použili také termokamery, aby dohledali místa vykazující nebezpečné tepelné hodnoty,“ napsali.

„Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru aktuálně zjišťujeme ve spolupráci s policií. Škoda podle předběžných odhadů přesáhne částku dvou milionů korun,“ sdělili hasiči.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

27. března 2018