Diskuze

Čtyřletá dívka z Olomoucka, kterou unesl její otec, je zpátky u matky

Čtyřletá holčička z Olomoucka, po které skoro čtyři měsíce pátrala policie, je zpět u své matky. Dívku unesl na začátku prosince její 47letý otec krátce poté, co mu soud zakázal stýkat se dcerou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otce z tohoto příběhu znám. Dlouho se snažil mít normální vztah s dcerou, kterou režimní justice svěřila matce, jak jinak ve státě, který se zaklíná rovností pohlaví. Patologická matka mařila kontakt, samozřejmě beztrestně. OSPOD nehnul prstem. Otci nezbylo než vzít věci do svých rukou, protože diskriminovaný muž se v ČR žádné pomoci nedočká, naopak z něj ještě budou dělat zloducha. Otec je jednoznačně morálním vítězem, dcera jednou jeho odvahu ocení a stydět se může matka a současný režim, který nezaručuje ani takové základní lidské právo jako vztah rodiče a dítěte.

1 0
možnosti
Foto

Státní orgány nahrávají matkám, které se snaží připravit dítě o otce.

2 1
možnosti
Foto

Obecně vzato, ano, ale u tohoto konkrétního případu bych se neodvážil vydávat nějaká fundovaná prohlášení, aniž bych znal všechna fakta.

1 0
možnosti
MA

Zase novinářská žumpa, stejně jako reportáže od pressituta Klímy o tomto a podobných případech. Společnost je nemocná. Ráda schvaluje likvidování dětí zhrzenejma matkama.

4 0
možnosti

Schází kruciální informace o tom, že matka otci opakovaně dceru (v rozporu s usnesením soudu) ̈nepředávala - to ale příslušné soudy i OSPOD tolerovaly - a skutečnost, že matka otce opakovaně křivě obvinila z týrání a zneužívání dcery.

2 0
možnosti
Foto

Soudy často pomáhají matkám ukrást - unést dítě otci, zničit vztah s otcem. Spolupacahateli této zločinnosti bývají OSPODy, soudní znalci i advokáti.

3 0
možnosti
JK

Nevím, proč měl otec zákaz styku s vlastním děckem. Zda kvůli tomu, že bývalá žena je zapšklá ludra, či proto, že on sám je třeba nebezpečný psychopat. Možné je obojí.

Ale tím únosem si podle mě rozhodně nepomohl.

3 0
možnosti
Foto

Dítě nevrátil z pravidelné návštěvy ale přitom se píše že měl zakázany styk s dcerou.

Nějak to hapruje.

6 0
možnosti
MB

Chapu, ze se soudy to otcove nemaji lehke, verim, ze se situace preci jenom proti minulosti lepsi. Ale nikdo tu nevime, proc ma otec zakaz styku. Nelze apriori predpokladat, ze k tomu zadny duvod nebyl a zastavat se ho. Coz neznamena, ze si nedovedu predstavit situaci, kdy je otec normalni a schopny postarat se o dite a presto je mu upreno, ze si nedovedu jako matka predstavit si tu zoufalost. Tohle se dit nema, deti vyrostou a nikdo to uz nevrati, jde o lidi, ne o majetek. Ale nevime, jak to bylo tady.

1 0
možnosti
KH

K31a81r32e27l 78H11r75u89b91ý

24. 3. 2019 18:04

Tak jestli se jednalo o podobný případ, který řeší na Obvodním soudu pro Prahu 4 soudce Libor Stočes, tak se otci nedivím.

Mgr. Libor Stočes od října 2017 odmítá, s vědomím vedení soudu i s vědomím Městského soudu v Praze, přistoupit k rozhodnutí ve věci "Návrh na výkon rozhodnutí", kdy matka odmítla před zahraniční dovolenou předat cestovní pas dítěte. Důvod? Potřebuje znalecký posudek. (Jinými slovy: buď je cela neschopný a nedokáže sám rozhodnout, nebo je podplacený a zdržuje, neboť je to pro matku výhodné. Druhé variantě nasvědčuje to, že dosud nebyl schopen zformulovat otázky, natož oslovit soudního znalce.)

Mgr. Libor Stočes rovněž nijak neřeší, že matka již více jak dvacetkrát nepředala dítě otci.

Mgr. Libor Stočes, ruku v ruce s JUDr. Kotrčovou z Městského soudu v Praze, však rozhodl, že otec nepotřebuje vidět vysvědčení dcery z první třídy - prý si mohl zažádat o duplikát či zjistit si prospěch jiným způsobem. Na argument, že vysvědčení z první třídy je především symbol, neslyšel. Mimochodem, k rozhodování o vysvědčení se dostal až po pěti urgencích...

8 0
možnosti
PK

Otec prostě podcenil výběr. Za to žádný Mgr. ani Judr nemůže.

2 0
možnosti
MS

Autor clanku je hlupák - rodič sve dite unést nemůže.

1 3
možnosti
AV

Logické to není, ale z hlediska zákona může.

1 0
možnosti
LM

Že otec unesl svoje vlastní dítě je normálně směšné!

Maximálně nedodržel hloupý rozsudek našich soudů, které jsou pro mě jen o málo lepší než norský Barnervert.

8 2
možnosti