Muž pod vlivem alkoholu a drog boural na čtyřkolce v Žádlovickém parku u Loštic na Šumpersku. | foto: Policie ČR

Opilý a zdrogovaný řidič boural se čtyřkolkou do stromu

  • 12
Havárie se stala v noci na pátek 28. ledna v Žádlovickém parku v katastru Loštic na Šumpersku. Šestatřicetiletý řidič nezvládl řízení a se čtyřkolkou vyjel mimo nezpevněnou komunikaci, kde postupně narazil do dvou vzrostlých stromů. Byl nejen pod vlivem alkoholu, ale také drog.

„Při dechové zkoušce policisté naměřili 0,6 promile, pozitivně vyšel také orientační test na omamné a psychotropní látky, a to na cannabis a amfetamin/metafetamin,“ sdělila šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová. 

Řidič neměl za volant vůbec sednout nejenom kvůli drogám a alkoholu, ale také proto, že  před časem přišel o řidičský průkaz. Zákaz řízení měl vypršet v srpnu letošního roku. Teď si na papíry počká ještě déle.

Policisté rovněž zjistili, že řidič ani jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec za jízdy neměli při jízdě na hlavě nasazenou a řádně připevněnou přilbu.

Při havárii se řidič zranil a byl převezen do olomoucké fakultní nemocnice. Jeho spolujezdec vyvázl bez zranění. „Škoda na čtyřkolce byla předběžně odhadnutá na deset tisíc korun a na stromech asi na dva tisíce. Okolnosti  nehody jsou předmětem dalšího šetření.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnila Šafářová.