Diskuze

Na Svatém Kopečku otevře centrum pro bývalé vězně, místní ho tu nechtějí

Centrum sociální rehabilitace pro bývalé vězně má od prvního října spustit provoz na Svatém Kopečku u Olomouce. Plán znepokojil místní, především rodiče školáků, kteří připravují protestní petici. Záměr vadí i okolním obcím. Centrum otevře křesťanský spolek Druhá míle, který již získal registraci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J52a27n 21A20m85b29r25o40ž

30. 9. 2023 14:30

Někdo má strach z pavouků, někdo z výšek, někdo z vězňů. Většina vězňů v ČR sedí za majetkovou nebo hospodářskou kriminalitu, trošku pochybuju, že ji pachatelé páchají v místě svého pobytu a na dětech. Většina propuštěných vězňů žije mezi námi, a někde na sídlišti i ve větší koncentraci než 12 vězňů na 1000 obyvatel. Kdo z vás má jistotu, že jeho soused nebyl v base. A co hůř, třeba ten soused zabil svého předchozího souseda a nepřišli na něj. Jo, chápu Kopečáky, prostě jim to tam koncetrují až moc, nejdřív pasťák, pak bezdomovci, teď vězni. Ale mně z toho ti vězni vychází ještě nejlíp. Jsou to lidi, co seděli dlouho a asi se nemají kam vrátit, někdo z nich bude vděčnej, někdo se bude chtít adaptovat, někdo hold ne. Nedělám si iluze, že to budou Jeani Valjeani nebo Monte Christo, ale ani bych z nich nedělal Hannibali.

0 0
možnosti
DP

D95a78d14a66k 98P22e59t56r

30. 9. 2023 8:45

Občanská hlídka? Něco podobného pomocné stráži VB?

0 0
možnosti
Foto

Kde by si dotčení obyvatelé představovali, že by centrum mělo být?

Pokud se cítí ohrožení, mohou spolupracovat s provozovatelem centra na lepším zabezpečení oblasti. Mohou i vytvořit občanské hlídky nebo se mohou sami angažovat ve zřizovaném centru.

0 9
možnosti
LM

Jaké zabezpečení?

Ti lidé byli jednou propuštění, tak je nemůžete víc zabezpečovat.

V tom je problém.

Nedivím se že je tam nechtějí, protože jakákoliv "centralizace" těch bývalých vězňů je riziko pro místní obyvatele.

Proč by se měli obyvatelé angažovat v ve zřizovaném centru?

10 1
možnosti
ZP

Kolik takových šanci dostane desetkrát trestaný? .....než něco udělá po jedenácté...určitě na to budou dotace a záštítí to nějaká neziskovka ....

1 2
možnosti
MN

Odkud víte, že tam budou DESETKRÁT trestaní a podobní?

3 2
možnosti
DO

Chápu obě strany. Jedni se boji, druzí dostanou pomoc. Průšvih je, že je to experiment. Tzn. nikdo s tím nemá zkušenost. Strašně bude záležet na výběru "klientů". Bohužel, šance že něco prehlidnete a nebo neodhadnete je vysoká. A dvanáct lidí na začátek je prostě moc. Na věc, která není vyzkoušená a prostě jen věříte a doufáte, že fungovat bude. Asi by se našlo vhodnější místo.

7 0
možnosti
MN

Kde? Na Měsíci? Protože NIMBYové žijí úplně všude.

4 1
možnosti