Diskuze

Chráněný bobr ohrožuje cenný zámecký park, jedné vrbě už není pomoci

Jeden z nejcennějších tuzemských romantických parků v zámeckém areálu v Čechách pod Kosířem má nečekaného nepřítele. Je jím bobří rodina, která se nedávno nastěhovala ke zdejšímu velkému rybníku. Správa parku nyní vymýšlí, jak před chráněným zvířetem zabezpečit rovněž památkově chráněné stromy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J97o16s30e98f 41D29r92d62a

22. 10. 2018 12:15

U nás kolem řeky už není jediný strom, který by nebyl okousaný kolem dokola. A jsou to stromy i 50cm+ v průměru. Není daleko doba, kdy přestane být chráněný... Nutrie jsou další obyvatelé břehů kolem řeky.

0 0
možnosti
PJ

nesnáším bobry, vysadil jsem si na chatě živý plot z tujek a jeden takový zmetek chlupatý mi z 25 mladých tujek 21 zlikvidoval, protože mu to ale bylo málo, tak si přibral 6 mladých jedliček. Kdybych měl bouchačku, tak jsem ho odpráskl, ať je chráněný třeba vojsky NATO. Drze si plaval kolem mne u břehu rybníka, jako by se mi ještě vyškleboval.

1 0
možnosti
LB

Že si okolní příroda dovolí nerespektovat vaši chatu, co?

0 0
možnosti
MB

"Chráněný druh" by měl znamenat, že je chráněn druh jako celek tak, aby prosperoval; nikoliv aby se nekontrolovaně množil na úkor ostatní přírody, není nutno chránit každého jedince.

5 0
možnosti
LB

Poslední souvětí spíš sedí na Homo Sapiens, není-liž pravda? ��

0 0
možnosti
ŠM

co ty stromy omotat pletivem nebo nějak ohradit,aby k nim bobři nemohli? Rozhodně ne,vyhubit bobry...

1 0
možnosti
RM

To máme za to, že neustále dáváme prostor lidem, kteří nemají co dělat a tak vymýšlí kraviny.

1 0
možnosti
IS

S koncem 20. století se vyrojila spousta rozumbradů, podle kterých naši předci vyhubili bobra zcela zbytečně a my se s ním snadno sžijeme. Najednou jdou počty tohoto největšího hlodavce Evropy do tisíců a škody rostou k miliardám. Objevují se první případy na napadení člověka. Ze zahraničí víme, že bobr je schopen zranit smrtelně. Je zajímavé sledovat "odborníky", jak vykreslují třicetikilovou agresivě teritoriální krysu s obřími ostrými zuby jako neškodného plachého mazlíka.

6 1
možnosti
ŠM

když si s bobrem hodlá nějaký duševně méně vyspělý jedinec pořizovat selfíčko,tak je jen dobře, že se bobr postará o nezachování jeho genofondu....

2 0
možnosti
HK

Bobr řádí už i v Rabštejně nad Střelou, kolem řeky jsou desítky ohlodaných a popadaných stromů.

1 0
možnosti
PS

Taková je příroda.

Důležité je nezasahovat.

0 2
možnosti
SP

Bobri kozich je mimoradne vhodny na zimni cepici.

1 0
možnosti
JS

Nechte rybník vypuštěný.

0 0
možnosti