Podlaha bytu se propadla do bývalé restaurace, hasiči trosky podepřeli

  • 2
V Adolfovicích na Jesenicku se propadla část podlahy bytu v prvním patře nad bývalou restaurací. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místo vyjeli hasiči včetně vozu se speciální výbavou.

„Hasiči na místě provedli stabilizaci a zajištění propadlého místa s pomocí pažení, vše po konzultaci se statikem, který byl přivolán společně se zástupcem stavebního úřadu,“ popsal po poledni mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák.

Hasiči zabezpečovali a vyklízeli budovu v rouškách, aby neriskovali nákazu koronavirem, což jim při práci komplikovalo především komunikaci. Nakonec po zajištění nosných zdí poškozenou podlahu kompletně strhli.

„Statik následně dům zkontroloval a vlastníkům navrhl postup pro návaznou správnou rekonstrukci,“ doplnil Hošák vpodvečer.

V Olomouckém kraji museli specialisté na závaly či zborcené konstrukce zasahovat během čtyřiadvaceti hodin už podruhé. V úterý vyjížděli do Horní Moštěnice na Přerovsku, kde muže zavalil betonový panel ve zhruba dvoumetrovém výkopu u rekonstruovaného domu. I přes včasný zásah hasičů a snahu záchranářů se muže nepodařilo zachránit.