Diskuze

Za vybržďování dostal muž z vězeňské služby pokutu, podstoupí psychotesty

Vězeňská služba potrestala svého zaměstnance, který v únoru na Liberecku vybržďoval řidiče dodávky a pak ho hrubě urážel. Agresor zaplatí pokutu a bude muset podstoupit psychotesty. Incident natočila palubní kamera v dodávce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

& 158 Zneužití pravomoci veřejného činitele

Veřejný činitel, který v úmyslu způsobit jinému škodu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch

a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím zákonu,

b) překročí svou pravomoc, nebo

c) nesplní povinnost vyplývající z jeho pravomoci,

bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.

0 0
možnosti

Vím že se nesmí zrychlovat když mě někdo předjíždí, ale platí toto ustanovení i na samém konci obce? Stalo se mi že před koncem obce mě začal předjíždět zájezdový autobus. Asi spěchal a už ho nebavilo dodržovat padesátku. Jakmile jsem minul ceduli konec obce, tak jsem mu jeho trápení chtěl ušetřit, rychle jsem akceleroval a poodjel. A on na mě začal šíleně blikat a svítit mi do zad dálkovými.

2 0
možnosti

Jo, je plno pomatenců, co tohle dělá. Jezdím pravidelně zúžením, kde je snížená rychlost na 50 a jakmile se silnice opět rozšíří a padesátka skončí, hned jedou někteří inteligenti do levého pruhu, protože nejspíš očekávají, že pojedu 50 pořád a diví se, že já překvapivě s koncem rychlostního omezení zrychluju taky. To člověk nepochopí.

2 0
možnosti

P33e48t63r 39Č95e28r48n59ý

3. 4. 2020 12:31

Bachař za policistů.

0 0
možnosti

P35e93t29r 78Č61e98r84n71ý

3. 4. 2020 12:31

Takže když se bacha vydává za policistů, není to podvod? Übermensch ?

0 0
možnosti

Psychotesty jsou k ničemu.

0 0
možnosti

zkrátka: pořád jsou tu někteří rovnější...

1 0
možnosti

A takto to dopadlo jen díky tomu, že to bylo natočené a medializované! Kdyby pan řidič neměl v autě kameru, tak by byl pravděpodobně on ještě popotahován :-/.

4 0
možnosti

Nevím, jsem laik, ale od kdy je zneužití pravomocí veřejného činitele pouhý PŘESTUPEK?

6 0
možnosti

"Profesionální řidič dodávky" - ano, ano, rozhodně se nezastávám vybržďovače, to ani náhodou, ale jen tu proboha toho s tou druhou diagnózou nepovažujte za svatého...

1 8
možnosti

Nikdo ho za svatého nepovažuje. Ale vybržďovat se nemá.

4 0
možnosti

Neřešil bych, jestli policajt nebo vězeňská služba....před zákonem si máme být všichni rovni. To, že vytasil placku a nutil řidiče k zastavení je porušení pravidel hry. Když vím, že moje auto na to nemá a navíc řidič v průběžném pruhu má přednost, tak se tam nes..u. Jenom DEBIL, se potom domáhá spravedlnosti ukazováním placky, vybržďováním a podobnými manévry vedoucími k vyvolání nebezpečí při provozu na silnici. To, že to PČR vyřešila tak, jak to vyřešila - 2 právníci a 3 právní názory.

Ale bohužel, v očích občanů to snižuje hodnotu zákona. Protože jenom DEBIL nepochopí a řekne si: když to tomuhle pitomci prošlo, tak mně to projde také. A v tom je to nebezpečí, jak byl vyřešen přestupek příslušníka vězeňské služby. Takto vzniká anarchie na silnici...a to přece nechceme!

6 0
možnosti