Betonové zátarasy u liberecké radnice.

Betonové zátarasy u liberecké radnice. | foto: Martin Trdla, MF DNES

Zábrany i více policistů, silvestr v Liberci bude pod dohledem

  • 4
Letošní oslavy konce roku budou v Libereckém kraji pod přísnějším dohledem policie než v minulosti. Důvodem jsou trvající bezpečností opatření, která v Česku odstartovala v souvislosti s nedávným teroristickým útokem na berlínských vánočních trzích.

Například na hlavním libereckém náměstí zůstanou betonové zátarasy proti vjezdu vozidel. V ulicích regionu budou i nadále vidět policisté vyzbrojení dlouhými zbraněmi. Policisté budou hlídkovat zejména v místech, kde je největší koncentrace lidí. Jde například o obchodní centra, náměstí, ale i autobusová či vlaková nádraží.

„Bezpečnostní opatření budou i na silvestra pokračovat ve stejném duchu jako doposud. Jedinou změnou je to, že byly staženy policejní hlídky, které monitorovaly hraniční přechody,“ informovala liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Ve větších městech se očekává kolem silvestrovské půlnoci největší shluk lidí na náměstích. A to i přesto, že většina měst v kraji nebude pořádat ohňostroj. Vlastní ohňostroj uspořádají jen například radnice v Turnově, Novém Boru či Doksech.

Krajské město se na silvestrovském ohňostroji podílelo naposledy před 16 lety, letos se ale magistrát opět nepřipojí. Stejně jako každý rok se tu ale dá očekávat spontánní ohňostroj od lidí, co dorazí v sobotu v noci na náměstí před radnici,