Diskuze

Boj o bazén v Liberci pokračuje. Za jeho záchranu bojuje už i petice

Pobouření mezi lidmi vzbudilo rozhodnutí města neopravit školní bazén na ZŠ Švermova v Liberci-Františkově. Ten měl sloužit jako náhradní až se bude opravovat velký městský bazén. Radnice ale argumentovala, že oprava bazénu na Františkově by byla příliš drahá. Teď začíná protestním hlasům víc naslouchat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Volnočasové aktivity ? nic vám to neříká ? Kdysi jsme měli bazén placený od podniku v podvečerních hodinách, bylo to prima... byli to rodiče s dětmi ...

moc na to vzpomínám .... R^

0 0
možnosti
JK

J83a44n 69K24o22h58l

7. 2. 2019 12:51

Jako dítě jsem to na Švermovce fakt rád neměl. Už tehdy to bylo staré a ošuntělé.. po opravě to ovšem může být pro plavání dětí ok. I když za tu cenu, těžko říct.. Sportovní kluby ať si plavou klidně na Lesním, na Kristýně nebo třeba v Babylonu za tržní nájem. Navíc rada kraje na letošek tuším odsouhlasila navýšení investic na sportovní infrastrukturu, jestli vykážou dost členů a aktivit, můžou si tyhle kluby určitě zažádat o dotaci a postavit si sportoviště vlastní.

1 0
možnosti
Foto

V Babylonu se plavat nedá...

1 0
možnosti
Foto

Otázka zní: stojí 80 000 000 Kč za to, aby se opravil bazén v ZŠ Švermova ? Moje odpověď zní: ANO ! Je to i daň za mizerně odvedenou práci při stavbě jak městského bazénu, tak bazénu ve Švermovce a za to, že jste se celou dobu tvářili, že bazény nejsou města a opravy jste oddalovali. A jestli se při projektu postupovalo živelně a bude muset být nový, nechal bych ten starý projekt někomu zaplatit. To takhle postupujete ve všech oblastech při spravování města ?

3 1
možnosti
DK

Mizerně odvedená práce při stavbě městského bazénu? To myslíte vážně? Víte jak je ten bazén starý? Ten bazén vlastně drží po hromadě jen díky skvělému projektu a díky tomu, že v době kdy se stavěl ještě nebyly dotace apod. Jinak by tam bylo všechno ošuleno 2x. To, že odešla vzduchotechnika, střecha a vana, je důsledek špatné údržby a oddalováním oprav. V tom s vámi souhlasím. Vždyť ten bazén je v provozu denně, vyjma pravidelných odstávek, už celá desetiletí. Je to provoz ve vlhkém prostředí, který má svá specifika co se údržby a oprav týče.

2 0
možnosti
VJ

V80í38t 32J95ů94z54a

7. 2. 2019 11:12

Ty bazény jsou /mohou být takový bonus, že by neměli váhat. Zejména za podmínky, že je dětem a mládeži skutečně velkoryse zpřístupní.

4 0
možnosti
MK

Mě by zajímalo, jak staré jsou ty bazény, které se nacházejí na hranici životnosti. To se celá léta nikdo nestaral? Nechali je dožít? Za vlády které strany? Ale zase se Lbc může pochlubit pláží před radnicí, a taky navážením vody do Lesního koupaliště...další si doplńte sami:-P

2 0
možnosti
MM

Tak Sokolovská je z roku 1977 kdy se otevírala. Pravda prvních pár let byla víc zavřená než v provozu pro různé potíže. V roce 2007 výměna přívodního potrubí a filtrů. Jinak nic. Bazén je relativně malý. 12,5x8 m. Vhodný pro výuku plavání. Nevhodný pro trénink plavců (délkou i malou hloubkou).

1 0
možnosti
DK

To už jim rovnou mohli poradit ať trénují v Aquaparku Babylon.

0 0
možnosti
SN

Plavecká gramotnost se dá řešit v těch bazénech na Ještědské a Sokolovské.

Nejde o plaveckou gramotnost dětí, ale o plavecké kluby. A ti jsou s penězi na suchu vždycky, je to menšinový sport. Nicméně vychovává skvělé lidi a ti si to zaslouží. Daleko víc, než další dotované hřiště u nějaké základky, kam se chodí týnejdžři učit kouřit a výuka tam probíhá jen v květnu a červnu - viz hřiště Borový vrch.

4 1
možnosti