Policisté na koních během preventivní akce na autodromu Sosnová. Zástupci z...

Policisté na koních během preventivní akce na autodromu Sosnová. Zástupci z Libereckého kraje mají světlé košile a sedí na tmavých koních. | foto: Policie ČR

Policisté na koních měli při přehlídce ostrý zásah, vypátrali zraněnou ženu

  • 3
Ve správný čas na správném místě se nacházeli příslušníci jízdní policie z Frýdlantu. Během pauzy při preventivní akci na autodromu v Sosnové na Českolipsku vypátrali ženu, kterou pohřešoval její muž. Po pádu z koně ztratila paměť a nemohla najít cestu z lesa. Jediným spojením byl mobilní telefon.

Čtyřicetiletá žena se ztratila v neděli poblíž autodromu Sosnová poté, co se pod ní splašil kůň s shodil ji na zem. Její muž s ní v tu chvíli nebyl, přesto se mu s ní podařilo spojit telefonem.

„Po pádu z koně utrpěla částečnou ztrátu paměti a kromě toho, že si ani nepamatovala, jak se do lesa dostala, v neznámém prostředí nemohla najít cestu zpět. Muž s ní udržoval spojení přes mobilní telefon,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková a přiblížila, že manželé přijeli do Sosnové společně ze Semilska autem, za kterým ještě v přívěsu převáželi koně, aby se tu na něm mladá žena projela.

Muž proto ihned začal vyhledávat pomoc. A měl štěstí - na autodromu v Sosnové právě probíhala akce Den s policií a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému, na které policisté představili nejrůznější činnosti i technické vybavení.

„Premiéru zde měli také dva starokladrubští koně z oddělení služební hipologie ve Frýdlantu, kteří si tu hned získali srdce návštěvníků,“ upozornila Baláková.

Po skončení exhibice před zaplněnými tribunami je policisté vyvedli z areálu autodromu do lesa na relaxační procházku. A právě tam je potkal ustaraný muž.

„Díky této souhře náhod mohli koně okamžitě proběhnout les a zhruba po dvou kilometrech dezorientovanou ženu naši kolegové vypátrali,“ vysvětlila Baláková.

Žádné vnější zranění na sobě žena neměla a byla schopná pod dohledem policistů dojít až na autodrom. Tam ji předběžně prohlédli zdravotníci zdravotnické záchranné služby, kteří tam rovněž měli své stanoviště.

„Jezdkyně při pádu z koně utrpěla otřes mozku a lékař jí po vyšetření doporučil domácí klidový režim,“ dodala mluvčí.