Střet auta s dodávkou na Semilsku nepřežila žena, mezi zraněnými jsou i děti

  • 0
Při čelním střetu osobního auta a dodávky v Jilemnici na Semilsku zemřela jedna žena a sedm lidí utrpělo zranění. Mezi zraněnými je pět dětí a mladistvých.

Nehoda se stala krátce před čtrnáctou hodinou v Jizerské ulici v Hrabačově, který je součástí Jilemnice na Semilsku. Podle prvního šetření se zde čelně střetl osobní vůz s dodávkou.

Žena, která cestovala v osobním voze, zemřela na následky zranění na místě. „Několik desítek minut probíhala resuscitace, bohužel neúspěšná,“ uvedl mluvčí záchranářů Michael Georgiev. 

V osobním voze cestoval ještě muž a dítě. „Oba byli při vědomí, reagovali, komunikovali. Transportovali jsme je letecky do Hradce Králové do fakultní nemocnice na traumacentrum,“ uvedl Georgiev. Jejich zranění se podle něj jeví jako lehčí.

V dodávce utrpěl lehké zranění muž a lehké až středně těžké čtyři lidé ve věku kolem 15 let. Jednoho z nich záchranáři vrtulníkem přepravili do pražského Motola, jednoho sanitou na traumacentrum do Hradce Králové a ostatní rozvezli do nemocnic v Jilemnici a Vrchlabí. Záchranáři měli na místě pět pozemních posádek a dva vrtulníky z Liberce a Hradce Králové.

Silnice první třídy je v místě nehody zcela uzavřena. Policie odhaduje, že znovu zprůjezdnit se ji podaří až večer.

Mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová zatím bližší informace k nehodě nemá. „Okolnosti se šetří,“ uvedla. Z havarovaných vozů nemuseli hasiči nikoho vyprostit. Na twitteru uvedli, že provedli protipožární opatření a pomáhali s ošetřováním zraněných.

K nehodě došlo ve vsi Hrabačov.

K nehodě došlo ve vsi Hrabačov.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,