Série nehod zkomplikovala dopravu na hlavním tahu I/35 z Liberce na Turnov....

Série nehod zkomplikovala dopravu na hlavním tahu I/35 z Liberce na Turnov. (16.1.2022) | foto: Twitter HZS Libereckého kraje

Řada nehod zkomplikovala dopravu na Liberecku. Ze silnic je kluziště

  • 7
Nejméně jedenáct nehod uzavřelo rychlostní silnici mezi Hodkovicemi nad Mohelkou a Libercem. Policie odklání dopravu už v Hodkovicích. Podle policejní mluvčí Ivany Balákové je na vině námraza na silnici.

„Velmi těžko sjízdné jsou momentálně všechny silnice v Liberci, Jablonci nad Nisou a v Semilech včetně silnic první třídy I/14 a I/35. Evidujeme zvýšený počet nehod. Správce komunikací jsme o situaci informovali,“ sdělila Baláková. 

Podle mluvčího krajských hasičů Jana Přerovského nebyl nikdo vážně zraněný. Špatně sjízdné silnice jsou i na Frýdlantsku.

„Zhruba od 16:45 jsou těžko sjízdné všechny silnice v Liberci, Jablonci i Semilech, a to včetně silnic první třídy. Evidujeme zvýšený počet nehod. Správce komunikací jsme o tom informovali, snaží se silnice ošetřit,“ doplnila Baláková.

„Začalo pršet a na silnici to udělalo kluziště, situace je poměrně nepřehledná, nehody by ale měly být bez vážnějších zranění,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Přerovský. 

Jen na úseku mezi Turnovem a Libercem se od 17 do 18 hodin stalo jedenáct nehod. V celém Libereckém kraji kvůli náledí bouralo osmnáct řidičů. 

„Žádná z nehod nebyla vážná. Většinou auta vyjela mimo vozovku do svodidel,“ upřesnila Baláková. „Dva zraněné jsme převezli do nemocnice. Jednalo se o lehčí zranění,“ sdělil mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Hlavní tah mezi Turnovem a Libercem je už částečně průjezdný. Policie svedla dopravu do jednoho jízdního pruhu. Na místě jsou policejní hlídky. „Silnice je stále sjízdná jen s velkou opatrností,“ dodala Baláková.

V Libereckém kraji začalo v podvečer mrholit a na prochlazeném zemském povrchu déšť rychle namrzal. Ve vyšších polohách už ale déšť přechází ve sněžení. 

Tisíce lyžařů v Libereckém kraji

V Libereckém kraji bylo o víkendu rušno. Dobré podmínky a slunečné počasí v zimních střediscích přilákaly tisíce lyžařů. Živo bylo na sjezdovkách i běžeckých tratích, parkoviště na některých místech náporu lyžařů nestačila. 

Rušno bylo o víkendu i na libereckém Ještědu, kde vedle sjezdovky Nová Skalka poprvé v zimní sezoně otevřeli také Libereckou a lanovku na Černý vrch.

,