Dodávka visela nad svahem, hasiči ji vyprostili pásovým obojživelníkem

  • 0
Libereckým hasičům vypomohl při pondělním zásahu pásový obojživelník. Speciální stroj využili k vyproštění dodávky a osobního vozu ze zasněžené silnice. Dodávka navíc visela na kraji a hrozilo, že spadne dolů.

Oba vozy havarovaly v Novorudské ulici na sídlišti Kunratická v Liberci.

„Dodávka sjela ze silnice a zůstala nakloněná viset nad jejím okrajem. Hrozilo tak bezprostřední nebezpečí pádu automobilu ze svahu dolů. Řidič druhého vozu ve snaze vyhnout se již zapadlé dodávce nakonec také skončil mimo cestu,“ popsala nehodu zastupující mluvčí hasičů Eva Klímová.

Kvůli těžko přístupnému terénu povolal velitel zásahu pásové obojživelné vozidlo Hägglunds BV206. Tím krajští hasiči disponují od roku 2007.

„Komplikací pro hasiče bylo hned několik – nejen zledovatělý povrch silnice, prudký svah, ale také vzdálenost od hlavní komunikace až k místu události. Z těchto důvodů nebylo možné vozidla vyprostit běžně dostupnou technikou,“ uvedla Klímová.

Na pásy obojživelníka hasiči nasadili protiskluzové řetězy a cestu následně posypali hlínou. „S maximální opatrností a s jištěním pomocí navijáku se podařilo obě vozidla vytáhnout zpět na vozovku,“ dodala Klímová.

Vozidla zapadla v ulici Novorudská.

Vozidla zapadla v ulici Novorudská.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz