Při nočním požáru v Liberci se vážně zranil člověk, případ vyšetřuje kriminálka

  • 0
Do pražské vinohradské nemocnice museli záchranáři odvézt vážně zraněného člověka po nočním požáru v liberecké části Hanychov. Další člověk utrpěl lehčí zranění. Podle zjištění MF DNES v Ještědské ulici poblíž hotelu a restaurace Petra patrně vybuchla varna drog. Policie ale tuto informaci zatím nepotvrdila, událost vyšetřují kriminalisté.

Incident se odehrál v jednopodlažním domě, u kterého stojí lešení. Budovu dnes střeží policisté se psem.

Z vyskleného okna v prvním patře vlají záclony a závěsy přichycené na vytržené garnýži, u branky leží rozbité sklo. Silně prší a ulicí, kudy jezdí tramvaje, a kde nyní parkují policejní vozy, se valí proudy vody.

„Kolem půlnoci mě vzbudilo houkání hasičů. O varně drog ale nic nevím,“ svěřila seniorka, která bydlí poblíž dotčeného domu.

Mluvčí krajských policistů Klára Jeníčková potvrdila, že událost v Hanychově vyšetřují kriminalisté. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování však odmítla poskytnout jakékoliv podrobnosti. Informaci o tom, že šlo o varnu pervitinu, nevyloučila, ani nepotvrdila.

Libereckou seniorku vzbudily kolem půlnoci hasičské sirény. K nočnímu požáru, u kterého se zranili dva lidé, z toho jeden těžce, vyjeli kromě hasičů a záchranářů také kriminalisté. Podle informací MF Dnes došlo v Ještědské ulici poblíž hotelu a restaurace Petra k výbuchu varny drog. (21. 12. 2023)

Při požáru se zranili dva lidé. Jednoho z nich záchranáři připojili na umělou plicní ventilaci a s vážným poraněním převezli do pražské nemocnice na Vinohradech. To nasvědčuje tomu, že tento člověk patrně utrpěl vážnější popáleniny a potřebuje léčbu na specializovaném pracovišti. Záchranáři ale jeho zranění blíže neupřesnili.

„Druhého pacienta, který byl při vědomí, jsme na místě vyšetřili a odvezli k dalšímu dovyšetření do liberecké nemocnice,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Michael Georgiev.

V Ještědské ulici zasahovali také hasiči. „Vzhledem k tomu, co se na místě dělo, to bylo spíš v gesci policie, proto bych nechala vyjádření na nich,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Jaroslava Benešová.

Událost registrovala i městská policie: „Je to v současné době v šetření Policie ČR a já k tomu nemohu poskytnout žádné informace,“ okomentovala mluvčí libereckých strážníků Daniela Bušková.

K budově vyjížděli i dobrovolní hasiči z Horního Hanychova, velitel místní jednotky upozornil, že ani on nemá právo o události informovat.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,