Diskuze

První kapitola blogového románu je na světě. Ukřižovaná

Na šťastný konec to zatím nevypadá. První čtenářská kapitola Magnesia blogového románu, který se čtenáři iDNES.cz píše Michal Viewegh, posunula hlavní hrdinku Katku do ještě hlubší deprese.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Buša

18. 8. 2009 16:13
Rychlá odpovedˇ velmi potěšila!

Děkuji  za  odpovědˇ  vážený  pane,

přesně  vystihl   problém  současna....

Pokud  budou  mít  čas  Kafkové  Celinové,budou  sedět  po  kavárnách,ovšem  to-

to  ,,přepychové " si   zřejmě   může  dovolit  málokdo.

I   já  bych rád  poseděl-tak příští  týden-jo?:-)

0 0
možnosti
MF

R.Jan.

21. 8. 2009 14:19
Re: Rychlá odpovedˇ velmi potěšila!

Jsem pro, takže 3plus1 na Malé Straně, kdykoliv večer. Těším se.:-)

0 0
možnosti
JJ

ngtrx

18. 8. 2009 0:44
román U

zamysleme se jen: kam se poděla kultura tohoto národa? to umíme jen plagiátem se ukájet? v tom románu chybí jenom kapitola "jak zabít strom", "jak zabít ptáka",...v česku by to byl trhák, no né? umíme totiž prohlásit za "kulturní dědictví" prohlásit i věc relativně před nedávnem ukradenou. umíme se ještě za něco stydět?

0 0
možnosti
W

Wendolene

17. 8. 2009 15:10
Nase nejhorsi obavy byly potvrzeny

Blabol a fraze, nerealni hrdinove. Antropolozka Alex aerobik cvicici to je tresnicka na jinak preslazenem a preplacanem dortu.

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

17. 8. 2009 14:36
Gratulace, přesně pro Samy doma či Pošty pro tebe..

Proč hanit?....Červená knihovna má své opodstatnění tak jako Sama doma pro kojící mamče s mimčem samy doma nebo Pošta pro tebe pro sentimentální jednoduché lidi, nudící z nedostatku zájmů...Takové romány jsou třeba a ve světě mají odbyt jako hary potter či jak se to úspěšné dílo jmenuje, či konkurentky Štěpánky Meyerové v L.A....Sex, vztahy, nevěra, masturbace, láska, sex, vztahy, nevěra, láska, masturbace pro dospělé děcka....přínáší to náklady a prachy....masa pracujících horníků, rolníků, dělnic a pracující inteligence také raději konzumuje levný párek z kostní moučky a rohlíku za kačku u telenovely v bedně...Amatéři spisovatelé, malí viwígové -nenechte se zahambit, píšte, pro boha pište R^R^R^

0 0
možnosti
OM

Vondrejs

17. 8. 2009 14:32
Prava nebo fikce!

Tuctový příběh,ale kdo se ale alespoň 1x za život rozváděl a našel elektronickou korespondenci manželky s nejlepší kamarádkou popisující zážitky s milenci,určitě uzná,že na tom cosi asi bude!!

0 0
možnosti
B

Buša

17. 8. 2009 14:31
Současná literatura jde asi jinudy...

 Mám  po  radosti,ale  nevadí i  to  může  stát.

 Chtěl  jsem  napsat  příspěvek,možná  další  kapitolu,ovšem  po  přečtení  Ukři-

 žované  ani  nemám  chutˇ.

Jde  to  zkrátka  jiným  směrem  než  bych  čekal.

:-(

0 0
možnosti
MF

R.Jan.

17. 8. 2009 18:28
Re: Současná literatura jde asi jinudy...

Současná literatura má docela velké problémy, rozhodně v Čechách. A ty problémy nejsou ani tak Vieweghové, ale to, že nadějní autoři spí, ono se jim do té džungle a hlouposti ani nechce vstupovat. Je to tak asi pravý opak situace v hudbě v 70. letech, kdy do toho řezal každej druhej a z mnoha z nich se stali géniové se super tvorbou. Až budou v kavárnách sedět Célinové a Kafkové, konkurovat si, pracovat do úmoru a bavit se tím, nápady budou jiskřit a na dnešní blbečky si nikdo ani nevzpomene, jenom oni sami budou závistivě koukat z kouta.

0 0
možnosti
X

xulli

17. 8. 2009 14:21
opice?

Mě by jen zajímalo jak autor dospěl k představě, že žena myslí při milování (byť při tom špatném) na opice ;-D

0 0
možnosti
K

kejklíř

17. 8. 2009 12:39
Jsem Michail Vivegovič Pisalko

a píši nový román. O čem bude? Milena je nešťastná - nikdo ji nemá rád a tak truchlí. Milená stále truchlí, nikdo ní nemá rád. Milena truchlí, protože ji nikdo nemá rád. Milena se zamiluje do Jirky, ale Jirka ji nechce, miluje Boženu. Božena Jirku nechce, protože miluje Jana. Milena truchlí, nilkdo ji nemá rád.Milena se zamiluje do Pepíka. Pepík ji miluje, ale jen chvíli, pak se zamiluje do Elišky. Eliška ho taky miluje a tak se vezmou. Milena truchlí, nikdo ji nemá rád.Milena stále truchlí, ještě ji nikdo nemá rád. Do Mileny se zamiluje Frata. Milena ho nechce, protože miluje Karla. Karel ji nechce. Milena truchlí, nikdo ji nemá rád. Do Mileny se zamiluje Marian. Milena ho nechce, miluje Štěpána. Štěpán ji nechce, Milena truchlí.Milena nikoho nemá a tak si bere Dezidora. Milena je šťastná ,má tři děti a Dezidor je v base na 7 let. A to všechno prosím v jednom jediném unikátním romíáně. Už se těším, jak mě Verecký bude cpát do Mladé fronty pořád dokola, až se to bude lidem líbit

0 0
možnosti
K

kejklíř

17. 8. 2009 12:52
Re: Jsem Michail Vivegovič Pisalko

A pokud se vám moje kniha líbila, napíšu vám synopsi méí bývalé knihy, která je ještě napínavější nežli ta první. Jmenuje se "Zamilovaná NAtaša". - nataša truchlí, nikdo ji nemá rád. Nataša stále ještzě truchlí, nikdo ji nemá rád. Nikdo nemá Natašu rád, tak truchlí...

Takže vidíte, že mé díla překypují životem a zajímavými událostmi, které strhnou každého.Mají nápad a originalitu. Říkám v nich to, o co v životě jde. Při čtení mých děl nebude jedno oko suché.Vždyť přece nešťatstně zamilovaná žena je to, co se bude líbit vžýdycky. A abych nezapomněl - překvapení je na konci. Vzali se a žili až do smrti šťastně aspokojeně a měli 27 dětí. !!

0 0
možnosti
00

0100

17. 8. 2009 12:14
Viewegh s válkou s bulvárem totálně vyhořel.

Myslím námětově. Být zasilateli rukopisů či textů, zatraceně si ohlídám, zda se jejich citace či formulace neobjeví v dalším Vieweghově díle. Ovšem jak to dokáží, že? Kdo se chce prosadit má dnes obrovskou možnost po celém světě. Bez Viewegha. Bez cenzury a zadržování textů. R^ ;-)

0 0
možnosti
M

mindwarp.cz

17. 8. 2009 14:56
Re: Viewegh s válkou s bulvárem totálně vyhořel.

Asi tak. Navíc si nemyslim, že by Viewegh byl ten správný člověk, který by měl někomu radit, jak psát. Tedy možná ano, ale vytvoří tím tak akorát podobné spisovatele podobných příběhů, které píše on a to není dobře. Jesli mě někde někdo citoval nebo použil moje texty, se docela ohlídat dá. Třeba e-mail se dá považovat za důkaz. Pošlu e-mail s dotyčným textem třeba sám sobě, mám o tom záznam, kdy jsem to poprvé kam poslal. Nebo to dát přečíst známým před jakýmkoliv posíláním někam ven a mít tak svědky. A tak dále. Jenže pokud to třeba Viewegh přeformuluje, překroutí motiv, použije to v neoriginální podobě, těžko se to dá někde uhádat, jsou na to normy, jak moc se to musí podobat a ty plagiátoři dobře znají.

0 0
možnosti
F

Fiara.L

17. 8. 2009 12:10
Šmarjápano

to je ale hovadinaRv.

0 0
možnosti