Anna K. v Lucerna Music Baru. | foto: Petr Topič

Večírek Anny K se linul v duchu varieté

Varietním číslem, jako vystřiženým z východoněmeckého pořadu Ein kessel buntes, začalo ve středu 7. prosince 2005 pražské vystoupení zpěvačky Anny K.

Snímky najdete ve fotogalerii.

Na pódiu v solidně zaplněném Lucerna Music Baru se nejdříve objevil stolek s ne příliš velkou skleněnou krabicí.

Pak už před dychtivé publikum nastoupil mistr Bob, který již dříve ztvárnil hlavní postavu ve zpěvaččině videoklipu Cukr od režiséra Jakuba Koháka, se svou Elastic show.

Divákům na úvod předvedl hru snad všech svalů na svém těle, aby hned nato vyskočil na stolek a začal se postupně soukat do připravené krabice.

Za stálého povzbuzování publika do ní nejdříve vpasoval nohu, pak trup, hlavu, ruce a po chvíli i druhou nohu. Diváci nevěděli, komu mají dřív tleskat, jestli jeho výkonu, nebo Anně K, která za eskamotérem přišla na pódium, aby uzavřela dvířka skleněného boxu.

Když se po chvíli hadí muž vysoukal z notně orosené krabice ven a přivítal zpěvačku, byl čas na uvedení světové premiéry nového klipu Anny K nazvaného Nebe.

Zpěvačka vsedě sledovala projekční plátno, na kterém defiloval příběh pilotů z druhé světové války. Bouřlivý potlesk nažhaveného publika pak připravil půdu pro Annu K i její kapelu. Večírek v Lucerna Music Baru plný křehkých písní i drsných rockových vypalovaček mohl začít.