Tři sestry - Punkrocková kapela Tři sestry

Tři sestry - Punkrocková kapela Tři sestry | foto: Radek Kalhous, MF DNES

Tři sestry pějí punkrock na eXX

  • 4
Punkrocková kapela Tři sestry proslulá humornými texty zpěváka Lou Fanánka Hagena vydává nová album Na eXX. Server iDNES nabízí ukázky všech písní. Dva členové kapely - Magor a Ronald - odpovídali v on-line rozhovoru na dotazy čtenářů.

Odpovědi Tří sester najdete ZDE

Čtenářům odpovídali zakládající člen kapely, baskytarista Tomáš Doležal přezdívaný Magor, a kytarista Ronald Seitl.

Ukázky z alba Na eXX najdete ZDE

"On ji miluje a ona ho miluje. Oba pijí alkohol. Ona až moc, protože je citlivá. Zavolají tedy montéra-údržbáře, aby jí zmenšil poprsí. Jemu se zdá strašný sen o mrtvých lidech a když se vzbudí, jeho dědeček je slavný, neb zneškodnil teroristu," popisuje ve stručnosti úvod nové nahrávky ing. Magor.

Příběh pokračuje. "On pak z čiré radosti sní psa na smetaně a se Sahulou oslaví Den otců. Ona však vzápětí dostává zánět intimních partií. Naštěstí však přijíždí tchýně z jižních Čech se svým zázračným lékem, a to je pravda."

Mužský hrdina je poté křivě obviněn z obtěžování mladistvých. "Nastává partnerská krize, kterou se oba snaží řešit alkoholem a použitím moderních technologií. On o sobě začíná pochybovat a po příhodě s vosou dobrovolně odjíždí spolu s Jurdou, Sidem a Dee Dee Ramonem šíleným vlakem do psychiatrické léčebny," líčí ing. Magor.

A jak to vše dopadne? "Ona mezitím vydělává na živobytí jako servírka v hostinci nejnižší kategorie. Sinusoida jejich životů však nezadržitelně stoupá z dolní úvratě. Opět se setkávají, aby  společně oslavili Silvestra v Jevanech. Na vesnickém pohřbu kamaráda oba zjišťují, jak je život vlastně krásný. Sám pan svatý bábež jim k tomu hraje dixík na klarinet. Happy end. Všichni mrtví."

Novou deskusi Tři sestry nadělily k letošnímu výročí. Dvacet let existence oslaví i s fanoušky na velkolepém předprázdninovém turné, které zasáhne celou zemi.