Houslista Rrrrrrrobin

Houslista Rrrrrrrobin | foto: Internet

Světový houslista Rrrrrrrobin přijede do Prahy

Proslulý hudebník skrývající se pod zvláštním jménem Rrrrrrrobin se podílel na nahrávání hudby k mnoha slavným filmům. Ve středu 19. října navštíví Prahu. Aby otevřel obchod s luxusními bytovými doplňky.

Blízký spolupracovník hudebního skladatele Johna Williamse je v Praze hodně vzácná návštěva.

Přesto nepřijel, aby odehrál koncert například v Obecním domě, ale na otevírání obchodu Just Post v centru města. "Přijede čistě z popudu majitele obchodu v Beverly Hills," vysvětlil za organizátory iDNES Štěpán Dlouhý.

Rrrrrrrobin, vlastním jménem Robin Olson, patří za oceánem mezi jejich zákazníky, stejně jako například Madonna. Pro zajímavost, dodávají zpěvačce květináče. I Madonně ostatně jeho houslistovy schopnosti posloužily při nahrávání desky. Rrrrrrrobinových zručných prstů dále využili například Célin Dion, Elton John, skupina Black Eyed Peas a další.

On své debutové album Passion přitom vydal teprve nedávno. Předělal méně známé písničky ve stylu disco do instrumentálního kabátu pro housle a okořenil je novými aranžemi. Na albu se tak mísí jazz s popem, klasická hudba s prvky world music.

I součet filmových soundtracků, na nichž se Rrrrrrrobin podílel je úctyhodný. Za všechny jmenujme Titanic, Forrest Gump, Spiderman, Batman, Šindlerův seznam, Matrix a takhle bychom mohli pokračovat ještě pěkně dlouho.
 
O koncertu pro širokou veřejnost promotéři Rrrrrrrobinového příjezdu do Prahy bohužel neuvažují.