Desmod

Desmod | foto: Petr Topič, iDNES.cz

Slavíci z Desmod: Playback v Česku skousneme

Hraní na playback nám vadí, ale pokud chceme hrát i v Česku, nevyhneme se mu, přiznala kapela Desmod v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz. Milovníci seriálu Simpsonovi také prozradili, kde se vzal název jejich skupiny.

"Desmod znamená netopýr a přišly na to všechny moudré hlavy z Desmod," odpověděli držitelé slovenského slavíka na otázku, jak přišli na jméno kapely.

ODPOVĚDI KAPELY DESMOD NAJDETE ZDE

Jedna z nejúspěšnějších současných slovenských kapel Desmod vydala novou desku a chystá se zahrát na sobotním předávání cen Deska roku.

Počátky kapely se datují do roku 1996, kdy se pětice slovenských rockerů dostala do semifinále soutěže Rock In. K natočení prvního studiového alba nazvaného prostě 001 se ale dostali až o čtyři roky později.

Od té doby jde křivka jejich popularity nahoru - v roce 2001 byli nominováni na Slovak Grammy v kategorii objev roku a vydali druhé album s názvem Mám chuť, které se o rok později dostalo i k českým posluchačům.

Následovala řada vystoupení na snad všech myslitelných hudebních festivalech, další úspěšné album Derlov svet s hitem Hemeroidy, který ovládl slovenské hitparády, a pozice předskokana před legendou Motorhead.

V úspěšném tažení pomohla i další dvě alba Skupinová terapia a Uhol pohladu. Teď se na trh dostává novinka Kyvadlo, obsahující duet se slovenskou zlatou slavicí Zuzanou Smatanovou. Ostatně, duet je stylový - Desmod totiž 1. prosince získali slovenského slavíka také.

Čeští posluchači si skupinu mohou pamatovat nejen z rádií a z videoklipů, ale také z podzimního turné Chinaski, kde figurovali jako host.