Skupině Laura a její tygři je 15 let

Rocková skupina Laura a její tygři oslavila včera večer v pražském Lucerna Music Baru patnácté výročí. Brzy po vzniku se zařadila po bok nejznámějších kapel české nové vlny. Prošlo jí za tu dobu na čtyřicet hudebníků, mezi jinými i populární zpěvačka Ilona Csáková. Kapela absolvovala již na 470 koncertů v Čechách a na Slovensku a kolem 300 vystoupení na festivalech a v rockových klubech v Belgii, Bulharsku, Francii, Nizozemsku, Německu, Polsku, Rakousku, Rusku, severní Koreji, Švýcarsku a v Tunisku.

Rockový big band Laura a její tygři, založený koncerm roku 1985 v Mostě Karlem Šůchou, nahrál šest alb, řadu videoklipů a několik televizních záznamů živých koncertů. Německá televize ZDF natočila o této formaci dokument Čeští tygři nekoušou aneb Pražské jaro po dvaceti letech, který odvysílala v létě 1988.

Dokumenty pořídila i Česká a francouzská televize. Diváci satelitního kanálu MCM mohli vidět kapelu v roce 1994 ze záznamu jejího pařížského koncertu. Velký ohlas vzbudilo podle Jiřího Rosy z agentury Panther také multimediální přestavení skupiny v pražském Kongresovém paláci a její "rituály" ve Francii a v Praze.

Laura a její tygři.

Laura a její tygři.

Laura a její tygři.

Laura a její tygři.