Jane Birkin

Jane Birkin | foto: Profimedia.cz

Přijede legenda šansonu i filmu

Herečka a zpěvačka Jane Birkinová, legenda evropské šansonové scény, vystoupí 16. února v pražském Divadle Archa. V Česku se představí vůbec poprvé.

Jane Birkinová, která pochází z Velké Británie, se poprvé postavila před kameru v proslulém Antonioniho snímku Zvětšenina.

Dva roky poté se při natáčení filmu Slogan seznámila se skladatelem, textařem, hercem a režisérem Sergem Gainsbourgem, se kterým prožila dvanáct let manželství.

 Nazpívali spolu píseň Je t’aime, moi non plus, kterou Serge složil původně pro Brigitte Bardotovou, ale nakonec ji nazpíval jako světový hit v eroticky vzrušujícím duetu s Birkinovou.

Ta je dnes uznávanou umělkyní, která na svých hudebních projektech spolupracovala například s Beth Gibbonsovou z Portishead, Bryanem Ferrym, Brianem Molkemz Placebo, kapelou Franz Ferdinand, zpěvákem Manu Chaoem, skladateli Yannem Tiersenem nebo Goranem Bregovicem.

Vstupenky na pražský koncert Jane Birkinové za 500 korun (plus poplatky) jsou v předprodeji v síti Ticketpro a v Divadle Archa.