Opory Aerosmith Joe Perry a Steven Tyler, v 70. letech známí též jako Toxic Twins

Opory Aerosmith Joe Perry a Steven Tyler, v 70. letech známí též jako Toxic Twins | foto: Profimedia.cz

Potvrzeno! Udobření hardrockeři z Aerosmith vystoupí v červenci v Praze

  • 9
Konec populární kapely Aerosmith se zatím odkládá. Management potvrdil termíny turné, Česko se dočká 1. července. "Na přání všech se vracíme a nabití energií víc než kdykoliv předtím kráčíme přes moře a voda se před námi rozestupuje," vzkázal fanouškům Steven Tyler.

Koncert se bude konat v pražské O2 areně. "Vstupenky budou stát 990 až 2 590 korun. V předprodeji budou od pátku 5. března," upřesnil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Kapela ve složení Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton a Joey Kramer dorazí do Evropy začátkem června. "Jsme připraveni na jedenáct koncertních zastávek," dodává Perry.

Kytarista Aerosmith Joe Perry

Kytarista Aerosmith Joe Perry

Steven Tyler z Aerosmith

Steven Tyler z Aerosmith

Nadšení v kapele, která se údajně rozhádala právě s frontmanem, je obrovské. Neshody kvůli Tylerově ohlášené sólové dráze jakoby zmizely. "Na jedné věci se všichni shodneme, a to že tuhle kapelu milujeme a teď je na čase si pořádně koncerty užít," říká basista Tom Hamilton.

"Aerosmith jsou zpět! Větší, lepší a silnější než kdykoliv předtím," dodává bubeník Krammer.

Kdo jsou Aerosmith

Zdroj: Live Nation

Během své čtyřicetileté kariéry Aerosmtih prodali přes 150 milionů desek, byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy, získali nesčetné množství různých ocenění včetně čtyř cen Grammy, tuctu MTV Awards, osmi cen American Music Award a šesti Billboard Awards. Po celém světě mají obrovskou fanouškovskou základnu, která zahrnuje víc než milion členů a je známá pod názvem Blue Army. Podle statistik projela kapela naši planetu zhruba 36krát a jejich koncerty zhlédlo přes dvě miliardy lidí.