Kapela Kryštof pózuje ve Státní opeře

Kapela Kryštof pózuje ve Státní opeře | foto: Petr Hrubeš

Portál iDNES.cz odvysílá přímý přenos koncertu kapely Kryštof v opeře

  • 3
Hned dvakrát vyprodala kapela Kryštof mimořádný koncert ve Státní opeře Praha, kde se představí 1. prosince společně se sborem Alfa Gospel Praises. Portál iDNES.cz nabídne z této unikátní show přímý přenos.

Portál iDNES.cz bude streamovat večerní vystoupení od 20 hodin. Partnerem koncertu je společnost Coca-Cola.

Kryštof vyprodal jak večerní, tak poté i přidanou odpolední show za několik hodin. "Je to pro nás velká čest a zároveň zodpovědnost, abychom ve Státní opeře předvedli dva opravdu výjimečné koncerty," uvedl zpěvák a kytarista Richard Krajčo.

Kryštof v polovině tohoto týdne zamíří na soustředění do Zábřehu na Moravě, kde bude s gospelovým sborem Alfa Gospel Praises pilovat program do Státní opery.

"Budeme tam od středy do neděle, aby vše klaplo podle našich představ. Do Prahy se přesuneme až v den koncertu," plánuje Krajčo.

Diváci ve Státní opeře budou mít jedinečnou možnost slyšet známé skladby jako Rubikon a Obchodník s deštěm v úpravách, jež už jinde nezazní.

"Začneme První veselou, což je tradiční otvírák našich akustických koncertů. Zahrajeme třeba i Lampion a budou určitě i historky," slibuje Krajčo.

Ve Státní opeře zazní také nová píseň Tak nějak málo tančím, kterou už začala hrát tuzemská rádia a pomalu šplhá nahoru žebříčky poslechovosti. "Chystáme videoklip, už máme hotový scénář," prozradil Krajčo.

Už týden poté - 8. prosince - kapela vydá záznam ze Státní opery na CD. "Doufáme, že to vyjde," přeje si Krajčo. Součástí speciálního bookletu bude fotografická koláž z Akustik Tour a psaný průvodce po celém turné, které navštívilo na 25 tisíc lidí.

Kapela nedávno dokončila podzimní turné po klubech. Po třech letech, které vyplnila halovým Rubikon Tour a divadelním Akustik Tour, se v rámci Kryštof Mini Club Tour postupně představila v jedenácti klubech po celé zemi.