Koncert Pink, O2 arena Praha, 10.5.2013 | foto: Tomáš Krist, MAFRA

„Nultý“ den festivalu Sziget v Budapešti bude patřit Pink

  • 2
Americká zpěvačka Pink je prvním z opravdu zvučných jmen, které ohlásil oblíbený budapešťský festival Sziget. Letos proběhne na ostrově uprostřed maďarské metropole od 9. do 16. srpna. Pink akci zahájí, vystupovat bude během úvodního středečního programu.

Od svého debutu v roce 2000 vydala Pink sedm sólových alb a prodala celosvětově přes šedesát milionů nosičů. V prestižní hitparádě Billboaard Hot 100 se objevila se čtrnácti singly. Pink je držitelkou tří Grammy.

Na turné k albu The Truth About Love z roku 2012 odehrála 142 koncertních show ve třinácti zemích. Koncert 9. srpna na Szigetu bude zároveň jejím velkým návratem koncertní pódia.

Letošní program nabízí jména jako Kasabian, Major Lazer, PJ Harvey, Alt-J a řadu dalších. Na hlavním pódiu vystoupí Wiz Khalifa a také Rita Ora. Na dalších scénách se představí Alex Clare, The Vaccines. Paul van Dyk či Bassjackers.

Z Česka na Sziget dorazí Klára Vytisková se svou formací Klara & The Pop. Slováky bude reprezentovat duo Kinsfolk.

Do konce května je festivalová permanentka k dostání za zvýhodněnou cenu 299 eur. Na koncert Pink lze pořídit i jednodenní vstupenku.