I v dvaaosmdesáti letech jede Petr Janda na plný plyn. Má za sebou nabitý šedesátý rok Olympiku, který vyvrcholil velkým koncertem ve vysočanské O2 areně. A v letošní sezoně startuje novou tour, v níž se vrací k nejslavnějším peckám z osmdesátých let. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Doufal jsem, že budeme druzí Beatles a dostaneme se do světa, říká Petr Janda

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
I v jednaosmdesáti letech jede na plný plyn. Má za sebou nabitý šedesátý rok Olympiku, který vyvrcholil velkým koncertem ve vysočanské O2 areně. A v letošní sezoně startuje novou tour. „Já si každých pět let nechám k výročí dělat kytaru. Loni za mnou přišel kluk, který je vyrábí. A já mu povídám: ,Ještě za mnou nechoď, nejsem si jistý, jestli pětašedesátku uděláme.‘ Zatím nic neobjednávám a uvidíme,“ usmívá se Petr Janda.

Koukám, že máte na zahradě jinan dvoulaločný. O něm jdou legendy, že?
Pravda je, že moje kamarádky a manželky tvrdily, že jsem je na jinan nabalil. To si však nejsem úplně jistý. Naučil jsem se, že se strom jmenuje latinsky ginkgo biloba, abych mohl dělat chytrýho. Legendární je možná tím, že ho málokdo má, i když se dá normálně koupit v zahradnictví. A říká se o něm, že má léčivé účinky. Kdysi jsem to zkoušel, ale jestli to pomáhá, si netroufnu odhadnout.

Přišel za mnou Karel Gott a povídá: „Hele, to bylo moc pěkný, takhle bych si to nějak představoval.“ Když pak umřel, bohužel k tomu nedošlo.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma