Jaromír Nohavica vydává záznam z Lucerny. V obchodech by měl být právě od pondělí.

Jaromír Nohavica vydává záznam z Lucerny. V obchodech by měl být právě od pondělí. | foto: Dalibor PuchtaiDNES.cz

Nohavica vydává desku z Lucerny a míří na Colours i na Zahradu

  • 8
Jarek Nohavica v Lucerně se jmenuje nový titul, který ostravský písničkář vydává v pondělí 8. června. Tento komplet CD a DVD, jejž Nohavica nabízí na internetových stránkách www.nohavica.cz za 350 korun, vznikl v polovině dubna v průběhu tří koncertů ve velkém sále pražské Lucerny.

"Jádrem koncertů budou písně z alba Ikarus, doplněné staršími nevydanými písněmi," sděloval Nohavica ještě před natáčením a podobné rozvržení skladeb zanechal i na albu. To obsahuje čtyřiadvacet písní, z nichž jedenáct pochází z jeho předchozího alba Ikarus.

Nohavica v Lucerně

Recenze a ohlasy

Nohavica ve vyprodané Lucerně: jako vždy plný rozporů
Písničkář překvapivě zvolil do značné míry pamětnický repertoár. Finálová série písní navíc vzbudila rozpaky, protože komentovala události kolem Nohavicova vztahu k minulému režimu.

BLOG: Co závidí recenzent Jaromíru Nohavicovi? A byl na jeho koncertě?
Recenze koncertu Jaromíra Nohavici v pražské Lucerně vzbudila na iDNES.cz vášnivou diskusi. Ačkoli to nebývá zvykem, vzhledem k závažnosti tématu se autor rozhodl některé diskusní příspěvky okomentovat.

Vedle známých skladeb jako Mávátka, Na jedné lodi plujem nebo Dál se háže kamením a píská, Nohavica zazpíval i novinku Jeruzalém. Ve skladbě Já tam byl ho doprovází hiphopová formace Pio Squad.

Nohavica, který patří k nejžádanějším zpěvákům v Česku, se letos poprvé objeví na velkém festivalu Colours of Ostrava i na tradiční červencové folkové přehlídce Zahrada, která letos slaví dvacet let trvání.

Jaromír Nohavica - Vítěz ankety Deska roku 2008 s albem IkarusJarek Nohavica a Richard Krajčo - Deska roku 2008

Před prázdninami Nohavica zavítá také na Filmový festival do Karlových Varů. Na podzim plánuje výjezd do zemí Beneluxu či vystoupení v polských Katovicích. Příští rok by chtěl pracovat na novém studiovém albu a hodlá také více koncertovat v Česku.