Def Leppard

Def Leppard | foto: Profimedia.cz

Na Def Leppard a další nářezy ve Vizovicích je skoro vyprodáno

  • 1
Dva týdny chybí do startu šestého ročníku festivalu Masters of Rock. Fanoušci úderných kytarových riffů se mají na co těšit. Od 10. do 13. července se ve Vizovicích představí 43 kapel včetně řady prvotřídních zahraničních hvězd.

"Náš festival si ve světě vytvořil velmi dobré postavení. Tomu odpovídá i výčet kapel, které se nám podařilo získat," pochvaluje si ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Posuďte sami: do Vizovic míří hardrocková legenda Def Leppard, exkluzivní koncert pro východní Evropu chystá mezinárodní metalový projekt Avantasia, chybět nebude ani finská instrumentální formace Apocalyptica.

Rozlučku s kariérou plánují američtí Ministry, kteří byli loni nominováni na Grammy. Ze Skandinávie přijedou Amon Amarth či ve Zlíně mimořádně populární folkmetalisté Korpiklaani.

"Avantasia, Ministry a Amon Amarth u nás budou točit DVD. I z toho je poznat, jak prestižně celý festival berou," uvedl Daron.

Na Masters Of Rock každoročně přijíždí na dvacet tisíc lidí. "Chýlíme se k vyprodání kapacity areálu, mám obavu, že možná na místě už ani nebudou vstupenky v prodeji," podotkl Daron.

Návštěvníkům festivalu bude k dispozici i velkokapacitní stan Domeczech, v němž budou probíhat rockotéky a speciální koncerty.

"Loni v něm moderoval i Leoš Mareš. A když se byl poté podívat na fanoušky u hlavního pódia, byl z toho u vytržení. Něco podobného prý nikdy nezažil," usmívá se Daron.

Vizovický festival by měl letos opět přilákat více než dvacet tisíc metalových fanoušků. "Z hlediska cestovního ruchu má festival pro zlínský region velký význam," připomněl ředitel Pragokoncertu.

Pro diváky, kteří budou ve Vizovicích nocovat, budou k dispozici placené kempy. Musí si je však dopředu rezervovat na webových stránkách festivalu.

"V kempu budou fanoušci moci parkovat a postavit stan. Celý areál bude oplocený a hlídaný. S policií jsme se domluvili i na použití infrakamer proti zlodějům," poznamenal Daron.

Každý den hodinu po skončení programu pojedou  z Vizovic do Otrokovic speciální vlaky. Posílena bude i železniční doprava do Vizovic.