Slovenská písnikčárka Mirka Miškechová

Slovenská písnikčárka Mirka Miškechová | foto: Archiv Mirky Miškechové

VIDEO: Písničkářka Miškechová představuje Broučka a zpívá ho česky

  • 2
Slovenská písničkářka Mirka Miškechová vydá koncem září svou druhou studiovou desku My name is Mirka not Miška. Nyní z ní vydává druhý singl, který se jmenuje Brouček, zpívá v něm česky a doprovází ho také videoklip, který na iDNES.cz uvádíme v premiéře.

Před rokem představila Mirka Miškechová skladbu 18 vecí, ktoré sa ťa nespýtam, jíž oznámila začátek spolupráce s producentem Arminem Effenbergerem na skladbách pro své druhé studiové album. Rok se s rokem sešel a na světě je druhý singl a k němu i videoklip. Skladba Brouček má na albu zvláštní pozici. Jako jediná píseň v repertoáru Miškechové je zazpívaná v češtině.

„Armin mi během nahrávání alba sem tam pouštěl písničky, na kterých spolupracoval s Pepou Bolanem z kapely Mandrage. Zdálo se mu, že by se ke mně mohly skvěle hodit a můj hlas by v nich mohl ožít. Já jsem si z nich nejvíc zamilovala Broučka. Vůbec jsem neplánovala, že budu zpívat cizí písničku a ještě k tomu v češtině, ale úplně jsem s tou skladbou rezonovala a věděla jsem, že byla napsaná pro mě,“ říká písničkářka.

K přípravě videoklipu oslovila Lukáše Balcárka z Light and Love. „Lukáš je všestranný talent. Mám radost, že lyric video dokázal uchopit tak hravě a ještě do něj vložit jednoduchou dějovou linku. Písničku vystihl skvěle a velice mu za to děkuji,“ dodává Miškechová.

Mirka Miškechová je úspěšná slovenská písničkářka, její debutové album z roku 2014 se jmenuje Schizofrenik optimista. Do širšího povědomí se dostala spoluautorstvím skladby Xindla X Cudzinka v tvojej zemi.