Marta Jandová

Marta Jandová | foto: Ivy E. Morwen

VIDEO: Jandová a Bárta jsou jako milenci z Titaniku nebo Lásky nebeské

  • 2
Zpěvačka Marta Jandová má za sebou úspěšný rok, kdy stihla nahrát a vydat své první sólové album Barvy, odjet evropské turné s populární německou skupinou Die Happy a zúčastnit se televizního pořadu Česko Slovensko má talent v roli porotkyně. Nyní představuje nový videoklip.

Klip k písni Milovat vznikl jako nápad režiséra Tomáše Krejčího. Parafrázuje v něm slavné milostné scény z kultovních filmů, jako jsou Pretty Woman, Láska nebeská, Duch nebo Titanic. Ve vtipném, ale zejména smyslném pojetí hraje mileneckého partnera Jandové zpěvák Václav Noid Bárta.

„Ze začátku jsem vůbec nevěděla, koho se mám zeptat. Přece jenom to měl být někdo, s kým bych se nestyděla, kdo má smysl pro humor a s kým si rozumím. Herci ‚z katalogu‘ mi nedávali smysl. Pak jsem zkoušela s Vaškem projekt Rocksymphony a najednou mi to docvaklo. To je on. Jsme jako brácha a ségra. A ve videoklipu to funguje super,“ říkáá sama hlavní aktérka.

Píseň Milovat z debutového alba Barvy představuje zpěvačku v poprockové poloze, která je jejímu srdci nejbližší. Jandová je většinovou autorkou písní a až na jednu výjimku i výhradní textařkou celého repertoáru. Nahrávka vznikla ve studiu Petra Jandy Propast s producentem Lukášem Pavlíkem, který je zároveň bubeníkem kapely Chinaski.

V letošním roce chystá Marta další videoklipy, sólové koncerty s novou kapelou a aktuálně velmi populární Rocksymphony v halách v Praze, Brně, Zlíně a Ostravě. Koncerty s názvem Rocksymphony spojují rockové evergreeny s doprovodem symfonického orchestru.