Ledecký udělá ze Shakespearova Hamleta muzikál

P r a h a - Shakespearova Hamleta hodlá obléci do muzikálového hávu zpěvák Janek Ledecký, známý doposud spíše hity Na ptáky jsme krátký nebo Sliby se mají plnit o Vánocích. Ledecký se přidržel tragického hamletovského příběhu; složil hudbu a písňové texty upravil do současnějšího jazyka
V inscenaci, jež má mít premiéru koncem roku v novém Divadle Kalich, se ujme rovněž titulní role Hamleta. Orchestraci muzikálu si vzal na starost Martin Kumžák, režíruje jej Zdeněk Troška, dramaturgem muzikálového libreta je Jan Kačer.
"Radši bych svého Hamleta označil jako rockovou operu, ale tím bych možná zmátl příznivce opery nebo rocku. Přidržím se proto univerzálnějšího termínu muzikál, který se osvědčil i u představení Jesus Christ Superstar," uvedl Ledecký.
Divadlo Kalich v pražské Jungmannově ulici vzniklo v místě bývalého církevního divadla, později užívaného jako skladiště. Sál má mít po rekonstrukci asi čtyři stovky míst.
Návrh scény vypracoval Šimon Caban, který chce, aby i v tomto malém prostoru působila monumentálně.
Kromě Ledeckého se v muzikálu objeví Sabina Laurinová jako Ofélie, Zdena Studénková a Andrej Hryc vytvoří královský pár, další role dostali Richard a Vladimír Tesaříkovi z kapely Yo-Yo Band, zpěvák Bohouš Josef ze skupiny Burma Jones či herec Pavel Zedníček. Scéna není tak rozsáhlá, aby se do prostoru Kalicha vešel orchestr, a tak budou všichni zpívat na předem nahraný hudební podklad. Kumžák uvedl, že k nahrávce, která vyjde na desce, využije rockovou kapelu a symfonický orchestr.