Juan José Mosalini

Juan José Mosalini

Juan José Mosalini

Juan José Mosalini je znám jako jeden z mála bandoneonistů, kteří dnes dokáží oživit soudobé argentinské tango. Narodil se roku 1943, na bandoneon jej učil jeho otec v duchu tradice argentinské lidové hudby. Profesionálem se stal v 17 letech, kdy získal první cenu v soutěži organizované televizí v Buenos Aires.

V letech 1962 – 1976 spolupracoval s předními argentinskými orchestry a sólisty, mezi jinými i se slavným A. Piazzollou. Komponoval, aranžoval, koncertoval a doprovázel. V roce 1977 se usadil ve Franci, kterou přijal jako svou novou hudební vlast. Zde se setkal s dalšími argentinskými hudebníky, s nimiž společně založil soubor Tiempo Argentino.

V letech 1985-86 složil hudbu k několika filmům. V roce 1992 založil Grand Orchestre de Tango, s nímž vystoupil v mnoha státech světa – Japonsku, USA, Sicílii, Nizozemí, Německu, Belgii, Kanadě, Řecku, Švýcarsku, Tunisku. Jako sólista spolupracoval s Orchestrem Francouzského rozhlasu, Rozhlasovým orchestrem  ve Stockholmu, Orchestre de la Suisse Romande v Ženevě a dalšími.